Nokialta video jenkeille operaattorivapaudesta

Matti Robinson
6. elokuuta, 2009 12:49

Nokia Conversations on julkistanut YouTubessa videon, jolla Nokia USA puhuu operaattorilukistsemattomien puhelimien puolesta. Panokset operaattorivapaiden ja -lukittujen puhelimien välillä ovat erittäin kovat, sillä Nokia on huomattavasti kilpailijoitaan jäljessä Yhdysvalloissa suosituissa operaattoridiileissä. Tällä kolmen minuutin videolla Nokia haluaakin tiedottaa yhdysvaltalaisia operaattorilukitsemattomien puhelimien hyvistä puolista.
Operaattorit ovat Yhdysvalloissa huomattavasti suuremmassa roolissa puhelimien myynnissä kuin Suomessa. Valtavan suuri osa puhelimista myydään kytkykauppana, kustomoituna ja operaattorilukittuna. Tästä kertoo myös se, että kolmeminuuttisessa mainosvideossa on kolmenkymmenen sekunnin osio SIM-kortin vaihtamisesta puhelimesta toiseen.
Vaikka Nokialla on luonnollisesti oma lehmä ojassa, niin videosta on varmasti myös paljon hyötyä ihmisille, jotka eivät tunne operaattorilukituksen heikkoja puolia tai -vapauden hyviä puolia. Ehkä Suomessa Nokian pitäisi tehdä vastaava mainos operaattorilukkoa vastaan -- ennen kuin on liian myöhäistä?

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.