Nokian odotettu Maemo-laite FCC:n testissä, julkistus luultavasti lokakuussa

Markus Lehtiniitty
8. elokuuta, 2009 13:38

Nokian pitkään odotettu, paljon puhuttu seuraavan sukupolven uusi Maemo-laite on käynyt Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC:n testeissä.
FCC on julkaissut sivuillaan testidokumentit ja vasemmalta löytyvän kuvan, jotka eivät kuitenkaan paljasta tulevasta laitteesta juurikaan mitään uutta. Lähinnä dokumentit kertovat, että laitteen julkistus on lähenemässä.
Nokia on pyytänyt 15. heinäkuuta FCC:n pitämään (PDF-linkki) laitteesta otetut ulkoiset ja sisäiset kuvat, kuvat testauksesta sekä käyttöohjekirjan salaisena 90 päivän ajan eli noin lokakuun puolenväliin asti. Tämä sopii hyvin aiempiin arvailuihin siitä, että Nokia tulisi julkistamaan uuden Maemo-laitteensa 9. lokakuuta Maemo Summit -tapahtumassa.
Uudesta Maemo-laitteesta erittäin mielenkiintoisen tekee se, että siitä pitäisi löytyä aiemmista poiketen myös puhelinominaisuudet. Näin Nokia ottaisi käyttöön puhelimissaan toisen älypuhelinkäyttöjärjestelmän Symbianin rinnalle.
Aiempien tarkkojen tietojen mukaan tulevan laitteen ominaisuuksiin tulevat kuulumaan Maemo 5 -käyttöjärjestelmä, 3,5 tuuman tarkkuudeltaan 800x480 pikselin kosketusnäyttö, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, GPS-paikannus, 3G-, HSPA- ja WLAN-yhteydet, OMAP3-prosessori 500 tai 600 megahertsin kellotaajuudella, 256 megatavua fyysistä RAM-muistia ja 768 megatavua virtuaalimuistia, 32 gigatavun sisäinen tallennusmuisti ja muistikorttipaikka. Rakenteeltaan uutuus muistuttaisi aiempaa N810 Internet Tabletia, eli siitä löytyisi myös esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö.
Koodinimellä RX-51 ja kehitysnimellä Rover tunnetun laitteen lopullisesta mallinimestä ei vielä toistaiseksi ole tietoa. Aiemmin laitteen mallinimeksi on veikkailtu N900:aa. Aiemmat Nokian Maemo-laitteet ovat olleet nimiltään 770 Internet Tablet, N800 Internet Tablet sekä N810 Internet Tablet. Uusi laite kuitenkin pudottanee nimestään Internet Tablet -lisämääreen pois, koska laitteesta pitäisi löytyä myös puhelinominaisuudet.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.