LG:n GD910-rannekellopuhelimen hinta hirvittää

Markus Lehtiniitty
9. elokuuta, 2009 20:46

Eteläkorealaisen LG:n GD910 on ensimmäinen suuren puhelinvalmistajan julkistama rannekellopuhelin. GD910 on nyt rantautumassa markkinoille muun muassa Ranskassa, mutta sen hinta hirvittää.
Orange-operaattori myy GD910:tä Ranskassa 899 euron hintaan Origami start, first, jet tai Origami plus -liittymällä 12 tai 24 kuukauden sopimuksella. GD910:n hintaa ilman liittymäsopimusta ei ole tiedossa, mutta se lienee vielä muutamaa sata euroa kytkyhintaa kalliimpi. Kyseessä on siis erittäin tyyris laite puhelimeksi. GD910 saapui Ranskassa kauppoihin aiemmin tällä viikolla.
GD910:n hinta on kuitenkin lopulta odotettua edullisempi. Alun perin sen hinnan huhuttiin olevan jopa 1 000 puntaa, eli lähemmäs 1 200 euroa.
GD910 tukee videopuheluja, sen luvataan kestävän vesiroiskeita ja se sisältää 3G- ja HSDPA-yhteydet. Laitteen kosketusnäytöllä on kokoa 1,43 tuumaa. Muihin GD910:n tärkeimpiin ominaisuuksiin lukeutuvat kamera (lähinnä videopuhelukäyttöön), musiikkisoitin, kaiutinpuhelintoiminto sekä Bluetooth-yhteys. Lisäksi GD910 tukee äänikomentoja ja on varustettu puheentunnistuksella sekä tekstinluvulla (TTS, Text To Speech).
Tuore rannekellopuhelin on jo päätynyt myös GSMArena-sivuston testipenkkiin. Englanninkielistä testiartikkelia pääsee lukemaan tästä. Testauksen perusteella kritisoidaan muun muassa laitteen kokoa, käyttöliittymän ajottaista hitautta sekä näytön laatua. Kokonaisuutena GD910:tä ei nähdä hintansa veroiseksi.
Aiemmin olemme kertoneet GD910:stä muun muassa julkistuksen yhteydessä sekä esittelyvideon myötä. Myös toiselta korealaisvalmistajalta, eli Samsungilta, on tulossa oma S9110-rannekellopuhelimensa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.