Tässä on ensimmäiset kunnon kuvat Nokian tulevasta Maemo-puhelimesta

Markus Lehtiniitty
9. elokuuta, 2009 19:48

Nokian tulevasta ensimmäisestä, myös puhelinominaisuuksilla varustetusta, Maemo-alustan laitteesta on vihdoin vuotanut ensimmäiset kunnon live-kuvat julkisuuteen indonesialaisen kaskus-keskustelupalstan kautta. Eilen kerroimme laitteen käyneen Yhdysvaltain telehallintovirasto FCC:n testeissä.
Uudet kuvat vastaavat MobileCrunch-sivuston aiemmin esittelemää piirroskuvaa laitteesta.
Kuvien perusteella kyseessä on rakenteeltaan melko perinteinen sivusta esiin liukuvalla QWERTY-täysnäppäimistöllä varustettu laite. Laitteen näppäimistön jaottelu muistuttaa hyvin paljon jo N97-mallista tuttua järjestystä.
Tulevan laitteen lopullisesta mallinimestä ei vielä toistaiseksi ole täyttä varmuutta, mutta mitä luultavimmin se tulee olemaan N900. Sen lisäksi malli tunnetaan myös kehitysnimellä Rover sekä koodinimellä RX-51.
Laitteen ominaisuuksiin kuuluvat Maemo 5 -käyttöjärjestelmä, 3,5 tuuman resistiivinen kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 800x480 pikseliä, viiden megapikselin kamera automaattitarkennuksella, Carl Zeissin optiikalla, linssinsuojuksella sekä kaksois-LED-kuvausvalolla, GPS-paikannus, 32 gigatavun sisäinen tallennusmuisti, microSD-muistikorttipaikka, FM-lähetin, tuki neljälle GSM-taajuudelle (850/900/1800/1900 MHz) ja kolmelle 3G-taajuudelle (WCDMA 900/1700/2100 MHz) sekä GPRS-, EDGE-, HSPA-, stereo-Bluetooth- ja WLAN-yhteydet.
Laitetta pyörittää OMAP3-alustalla ARM Cortex A8 -perustainen prosessori, luultavasti 600 megahertsin kellotaajuudella. Vastaava prosessori löytyy myös Applen iPhone 3GS:stä sekä Palmin Prestä.
Nokia tullee julkistamaan uuden Maemo-laitteensa joko Nokia World 09 -tapahtumassa 2. syyskuuta tai Maemo Summit 2009 -tapahtumassa 9. lokakuuta. Toistaiseksi varmaa tietoa siitä, kummassa tapahtumassa julkistus tulee tapahtumaan, ei ole. Laitteen tarkasta markkinoilletuloajankohdasta ei ole toistaiseksi myöskään tietoa. Muun muassa Yhdysvaltain markkinoilla uusi Maemo-laite on tulossa saataville T-Mobile-operaattorin kautta.



Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.