Tässä on ohjauspyörä Applen iPhonelle

Markus Lehtiniitty
10. elokuuta, 2009 19:44

Applen iPhonelle ja iPod touchille on julkaistu uusi kätevä lisävaruste: ohjauspyörä. Ohjauspyörän tarkoitus on auttaa iPhone-käyttöjärjestelmälle saatavilla olevien, liikeohjattavien autoilu- ja muiden ajopelien pelaamista. Ohjauspyörän takana on CTA Digital -niminen yhtiö.
iPhone-ohjauspyörästä on saatavilla kaksi eri versiota: pelkän ohjauspyöräosan sisältävä sekä myös imukupillisen, säädettävän pöytätelineen sisältävä versio. Mukana kerrotaan toimitettavan neljä erilaista sovitinta, joiden myötä ohjauspyörä sopii niin alkuperäiselle iPhonelle, iPhone 3G:lle ja iPhone 3GS:lle kuin myös sekä ensimmäisen että toisen sukupolven iPod touchille.
Ohjauspyörän ansiosta iPhonea ei tarvitse pitää pelatessa koko ajan käsillä ilmassa ja lisäksi sen myötä pelien pelaaminen helpottunee, sillä iPhonea käsissä pideltäessä ohjausliikkeet tuppaavat muodostumaan helposti liian jyrkiksi. Ohjauspyörän kerrotaan tukevan useimpia iPhonen näyttö vaakatilassa pelattavia liikeohjauspelejä.
Ohjauspyörän hinnasta ei toistaiseksi valitettavasti ole tarkkaa virallista tietoa. CNET-sivuston mukaan hintaa sillä tulisi kuitenkin olemaan noin 20 dollaria, joka vastaisi saman yhtiön Nintendon Wii-pelikonsolille tarkoitetun ohjauspyörän hintaa.
Alta löytyy YouTube-palvelusta liitettynä esittelyvideo ohjauspyörän pöytätelineellä varustetusta versiota:

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.