Kun puhelin soi, näyttää Yellix henkilön tiedot Facebookista

Markus Lehtiniitty
11. elokuuta, 2009 19:17

Tänään julkaistu adaffix-yhtiön Yellix on puhelimeen asennettava yksinkertainen sovellus, joka hakee reaaliajassa Facebookista puhelimen soidessa soittajan kuvan sekä viimeisimmän tilapäivityksen ja näyttää ne näytöllä - toki sillä oletuksella, että soittaja Facebookista löytyy. Samat tiedot näkyvät myös vastaamatta jääneiden puheluiden osalta.
Yellixin lataaminen onnistuu joko Yellixin omilta sivuilta tai Facebookin kautta.
Yellix-sovellus on ilmainen ja se on saatavilla Symbian S60 3rd Editionille, Windows Mobilelle, Android-alustalle sekä RIM:n BlackBerryille. Kattava lista Yellixin tukemista puhelimista löytyy täältä. Applen iPhoneille sovellus ei ole saatavilla, koska ne eivät tue tarvittavaa sovellusten moniajoa. Valitettavasti myöskään S60 5th Editionille, eli esimerkiksi 5800 XpressMusicille ja N97:lle, ei Yellix ainakaan toistaiseksi ole saatavilla.
Sovelluksen käyttämiseksi käyttäjän tulee linkittää oma Facebook-tilinsä sovellukseen antamalla sille lupa päästä käsiksi käyttäjän Facebook-tiliin. Puhelintoiminnallisuuden lisäksi sovellus näyttää haluttaessa käyttäjän Facebook-sivulla viisi eniten käyttäjälle soittanutta henkilöä. Lisätietoa Yellixistä löytyy sen omilta sivuilta.
Kaiken kaikkiaan sosiaalisten verkostopalveluiden, kuten Facebookin ja Twitterin, integroinnista puhelimiin on nopeasti kasvamassa melko suuri ja voimakas trendi. Konkreettisena esimerkkinä muun muassa testattavanamme parhaillaan olevassa HTC:n Hero-puhelimessa verkostopalveluita on integroitu tiiviisti mukaan puhelimeen. Lisäksi Nokia vahvisti omaa osaamistaan sosiaalisten verkostopalveluiden integroinnin saralla hiljattain ostamalla cellity-yhtiön tiimin.
Alta löytyy YouTubesta lyhyt esittelyvideo Yellix-sovelluksesta:

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.