Nokian sähköpostipalvelu ylitti miljoonan käyttäjän rajan

Markus Lehtiniitty
11. elokuuta, 2009 17:11

Nokian ilmainen Ovi Mail -sähköpostipalvelu on saavuttanut miljoonan aktivoidun käyttäjätilin rajan, kertoo Nokia lehdistötiedotteessaan. Tileistä 650 000, eli noin kaksi kolmasosaa, on luotu puhelimen kautta. Nokia ei ole toistaiseksi markkinoinut sähköpostipalveluaan lähes lainkaan.
Pääasiassa kehittyville markkinoille suunnattu Ovi Mail avattiin reilut kuusi kuukautta sitten joulukuussa 2008. Tämä tarkoittaa, että keskimäärin palveluun on siis liittynyt noin 170 000 ihmistä kuukaudessa.
Ovi Mailin ajatuksena on ennen kaikkea tarjota helppo mahdollisuus sähköpostin käyttöönottoon kehittyvillä markkinoilla, joilla ihmisillä ei välttämättä ole tietokoneita käytössään. Suosituimmat palvelun käyttömaat ovatkin Intia, Indonesia, Meksiko, Venäjä ja Etelä-Afrikka. Kaikkiaan Ovi Mail on saatavilla yli 180 maassa ja tukee 20 kieltä. Palvelun käyttöönotosta on Nokian mukaan yritetty tehdä mahdollisimman helppoa.
Eniten Ovi Mailia on käytetty Nokian puhelinmalleista 2330 classicilla, 2630:lla (juttumme kuvassa) sekä 5310 XpressMusicilla.
Ovi Mail -tilin avaaminen onnistuu joko laitteesta löytyvän sähköpostitoiminnon kautta tuoreissa Nokian puhelinmalleissa tai osoitteessa mail.ovi.com. Tallennustilaa palvelu tarjoaa yhden gigatavun ja lisäksi sen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa roskapostisuodattimet. Palvelun sähköpostiosoitteet ovat @ovi.com-päätteisiä.
Tällä hetkellä maailman ihmisistä vasta noin joka neljännellä on sähköpostitili. Ovi Mail on suunniteltu niille kolmelle neljännekselle, joilta sähköposti vielä toistaiseksi puuttuu.
Alta löytyy YouTubesta liitettynä Ovi Mailin esittelyvideo:

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.