Microsoft ja Nokia julkistivat merkittävän yhteistyön mobiileissa toimisto- ja tuottavuussovelluksissa

Markus Lehtiniitty
12. elokuuta, 2009 18:22

Ohjelmistoyhtiö Microsoft ja maailman suurin (äly)puhelinvalmistaja Nokia ovat julkistaneet virallisesti tiedot tulevasta yhteistyöstään, josta kerroimme aiemmin tänään. Tarkoituksena on parantaa laitteista löytyviä toimisto- ja tuottavuussovelluksia ja -palveluja.
Yhteistyön myötä Microsoft ja Nokia aloittavat välittömästi yhteistyön mobiilien tuottavuussovellusten suunnittelussa, kehityksessä ja markkinoinnissa.
Ensi vuonna Nokia aikoo aloittaa Microsoftin Office Communicator Mobilen tarjoamisen Symbian-älypuhelimissa ja myöhemmin perässä seuraavat myös muut Office-sovellukset sekä muita ohjelmistoja ja palveluja liittyen viestintään ja yhteistyösovelluksiin. Näihin kuuluvat myös Microsoft SharePoint Server, jonka kautta avautuu pääsy yritysten intranet- ja extranet-palveluihin sekä Microsoft System Center, joka on yrityksille tarkoitettu laitteidenhallintaohjelmisto.
Tulevaisuudessa Nokian puhelimiin on tulossa myös mahdollisuus katsella, muokata ja luoda Office-dokumentteja mobiilioptimoiduilla, natiivisovellusversioilla Wordista, Excelistä, PowerPointista sekä OneNotesta. Microsoftin sovellusten tuki tulee ensimmäisenä mukana Nokian hyöty- ja yrityspuhelinten mallistoon eli Eseriesiin. Myöhemmin Microsoftin ratkaisujen tuki laajenee myös muihin Nokian älypuhelimiin. Nokia ja Microsoft aikovat yhdessä markkinoida ratkaisujaan yrityksille, operaattoreille sekä yksittäisille käyttäjille.
"Yli 200 miljoonan älypuhelinkäyttäjän myötä Nokia on maailman suurin älypuhelinvalmistaja ja luonnollinen partneri meille. Tämän päivän julkistukset mahdollistavat meille Microsoft Office Mobilen laajentamisen Nokian älypuhelinkäyttäjille maailmanlaajuisesti ja mahdollistamme heille työskentelyn Office-dokumenttien parissa mistä tahansa. Tämä on osa strategiaamme tuoda paras tuottavuuskokemus sekä tietokoneelle, puhelimeen että selaimeen", sanoi Microsoftin Business-divisioonan johtaja Stephen Elop.
"Jos tavoitteena on toimittaa saumaton ja integroitu tuottavuuskokemus mobiililaitteessa, Microsoft on ideaali partneri. Yhdessä Microsoftin kanssa tulemme kehittämään uusia ja innovatiivisia käyttäjäkokemuksia sekä pienten että suurten yritysten työntekijöille varmistaen, että Nokian älypuhelimet ovat tärkeä osa toimisto- ja kotitoimistoympäristöä ja hyödyntäen merkittävän mahdollisuuden mobiilin yritystuottavuuden saralla", sanoi puolestaan Nokian Devices-yksikön johtaja Kai Öistämö.
Nokian yhtenä tavoitteena on yhteistyön avulla kilpailla vahvemmin erityisesti yrityksissä suosittujen RIM:n BlackBerry-laitteiden kanssa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.