Microsoftin Office valtaa Nokiankin puhelimet

Markus Lehtiniitty
12. elokuuta, 2009 11:22

Microsoft ja Nokia tulevat julkistamaan tänään Suomen aikaa kello 18 tietoja koskien uutta yhteistyötä. Ennakkotietojen mukaan kyse on Microsoftin Office-toimisto-ohjelmien ja -tiedostojen tulemisesta Nokian puhelimiin.
Tulevan Office 2010:n myötä Microsoft on tuomassa perinteisen tietokoneelle asennettavan paketin lisäksi toimisto-ohjelmistaan saataville myös verkossa käytettävät versiot. Toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa siitä, millä tavalla - erillisinä asennettavina sovelluksina vai verkkoperusteisina - Microsoft aikoo Officen Nokian puhelimiin tuoda. Toistaiseksi natiivit Office-sovellukset ovat olleet saatavilla vain Microsoftin omalle Windows Mobile -käyttöjärjestelmälle.
Nokian ja Microsoftin mahdollinen yhteistyö Officen suhteen on jopa myös hieman yllättävää, sillä Nokia kertoi vähän aikaa sitten yhdessä Quickofficen kanssa tuovansa jatkossakin ilmaisia Quickoffice-päivityksiä laitteisiinsa. Monista Nokian puhelimista esiasennettuna löytyvä Quickoffice on toimistosovelluspaketti, jonka tärkein ominaisuus on tuki Microsoftin Office-dokumenteilla.
Microsoft ja Nokia aikovat järjestää yhteisen puhelinkonferenssin tänään New Yorkista kello 11 paikallista aikaa. Mukana tilaisuudessa pitäisi olla Microsoftilta Business-divisioonan johtaja Stephen Elop ja Nokialta Devices-yksikön johtaja Kai Öistämö.
Aiemmin Nokia ja Microsoft ovat tehneet yhteistyötä puhelimissa muun muassa tarjoamalla Windows Live Messenger -pikaviestipalvelua. Lisäksi monista Nokian puhelimista on löytynyt tuki Microsoftin Exchangelle (Nokia Mail for Exchange).
Tulemme seuraamaan tänään illalla Microsoftin ja Nokian lehdistötilaisuutta ja kertomaan viralliset tiedot yhteistyöstä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.