Nokian erikoisella näppiksellä varustettu E55 kaupoissa

Markus Lehtiniitty
13. elokuuta, 2009 17:31

Nokian E55-puhelin on tullut saataville ja saapunut kauppojen hyllyille Suomessa pikku hiljaa viimeisen viikon aikana. Hinnaltaan E55 asettuu tällä hetkellä hieman yli 350 euron hintaluokkaan. Muun muassa Verkkokauppa.comissa sillä on hintaa 359,90 euroa ja Puhelinkioskissa tasan 359 euroa.
E55 on varustettu Nokian puhelimissa ennen näkemättömällä näppäimistörakenteella, niin sanotulla puoli-QWERTY:llä. Tavalliseen 12 näppäimen puhelinnäppäimistöä vastaavaan tilaan on E55:ssä ahdettu 20 näppäintä, joista kirjaimet löytyvät kaksin kappalein per näppäin. E55:llä on myös sisarmalli E52, joka eroaa E55:stä ainoastaan sisältämällään tavallisella puhelinnäppäimistöllään.
E55:n muihin tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 2,4 tuuman näyttö 240x320 pikselin tarkkuudella, 3,2 megapikselin automaattitarkenteinen kamera, GPS-paikannus, microSD-muistikorttipaikka (mukana kahden gigan kortti), WLAN- ja Bluetooth-yhteydet, sekä datasiirtoa 3G-verkoissa nopeuttavat HSDPA- ja HSUPA-tekniikat. Kyseessä on Symbian-käyttöjärjestelmällä ja S60-alustan 3rd Edition Feature Pack 2 -versiolla varustettu älypuhelin. Muiden Eseries-sarjan puhelinten tapana E55:ssä on panostettu myös yritysominaisuuksiin: siitä löytyy muun muassa VPN-tuki ja Mail for Exchange -toiminnallisuus. Mukana tulee myös Nokia Messaging -viestintäsovellus, joka on huomattavasti kehittyneempi kuin tavallinen S60-alustan sähköpostisovellus.
Älypuhelimeksi E55 on erittäin kompakti: painoa sillä on vain 98 grammaa ja paksuutta 9,9 millimetriä.
E55 on myös jo All About Symbian -sivuston testattavana. AAS:n E55-ensikokemukset ovat luettavissa täältä. Me tuskin Puhelinvertailu.comissa tulemme ottamaan E55:ää testattavaksi, joten alle on koottu nopeat pointit E55:stä perustuen AAS:n artikkeliin:

Lisää E55:stä voi lukea jo edellä mainitusta All About Symbianin ensikokemusartikkelista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.