Kysely: 99 prosenttia iPhone 3GS:n omistajista tyytyväisiä

Markus Lehtiniitty
15. elokuuta, 2009 13:40

RBC Capitalin ja ChangeWave Researchin Yhdysvalloissa 4.-11. elokuuta tehdyn kyselytutkimuksen mukaan Applen iPhone 3GS:n omistajista 99 prosenttia on tyytyväisiä puhelimeensa. iPhonen ohella samassa yhteydessä tutkittiin myös Palmin Pre-puhelimen omistajien tyytyväisyyttä. Heistä 87 prosenttia oli tyytyväisiä.
Tutkimuksen mukaan iPhone 3GS -puhelimeensa erittäin tyytyväisiä oli 82 prosenttia vastaajista ja jossain määrin tyytyväisiä 17 prosenttia. Aiemmin tehdyssä vastaavassa kyselyssä edellisen sukupolven iPhone 3G:hen erittäin tyytyväisiä oli 73 prosenttia. Palmin Pren omistajista erittäin tyytyväisiä oli 45 ja jossain määrin tyytyväisiä 42 prosenttia, joten iPhonen osalta erittäin tyytyväisten osuus on huomattavasti suurempi.
Kyselyssä kysyttiin myös puhelimen odotuksiin vastaamisesta. 38 prosentin mielestä iPhone 3GS oli ylittänyt heidän odotuksensa, 56 prosentin odotukset olivat täyttyneet ja kuusi prosenttia olivat jossain määrin pettyneet.
Tutkimuksessa haastateltiin kahtasataa iPhone 3GS:n omistajaa ja neljääkymmentä Pren omistajaa. Tutkimuksen otanta ei siis ollut järin suuri, mutta tulokset lienevät ainakin oikeansuuntaisia.
iPhone 3GS:n omistajat kiittelivät laitteen kosketusnäyttöä, helppokäyttöisyyttä ja nopeaaa internet-selausta. Jopa 55 prosentin mielestä iPhonen heikkous on puolestaan AT&T:n verkko. AT&T myy iPhonea yksinoikeudella Yhdysvalloissa. Pre-omistajien mielestä parasta laitteessa on kosketuskäyttöliittymä, sovellusten moniajomahdollisuus ja käytön helppous. Moitteita Pre saa lyhyistä toiminta-ajoista ja saatavilla olevien kolmansien osapuolten sovellusten heikosta valikoimasta.
iPhone 3GS on Applen tuoreimman sukupolven iPhone-malli. Edeltäjäänsä nähden se tarjoaa ekstraa muun muassa paremman kameran, digitaalisen kompassin sekä nopeamman prosessorin muodossa. Pre puolestaan on Palmin ensimmäinen uutta kiiteltyä webOS-käyttöjärjestelmää käyttävä puhelin.
Lisätietoa aiheesta löytyy muun muassa Engadget Mobilen, AppleInsiderin ja Apple 2.0 -blogin jutuista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.