Nokia julkaisi N97-lippulaivamallilleen päivityksen

Markus Lehtiniitty
17. elokuuta, 2009 18:21

Nokia on julkaissut N97-mallilleen ohjelmistopäivityksen. Päivitys on myyntiintulon jälkeen järjestyksessään toinen kyseiselle mallille.
Ensimmäiset Suomessa toimitetut N97:t olivat varustettuja 10.0.12-ohjelmistoversiolla. Aiemmin on julkaistu 11.0.21-päivitys, ja nyt julkaistun päivityksen versionumero on puolestaan 12.0.024.
Päivitys on jo saatavilla myös suomalaiselle N97-versiolle. Toistaiseksi päivityksestä ei ole löydetty selkeitä, käyttäjälle näkyviä eroja aiempaan verrattuna. Aiempi 11-sarjan päivitys toi N97:een merkittäviä bugikorjauksia ja vakausparannuksia. Samaa lienee tarjolla myös uudessa päivityksessä, joten päivittäminen on suositeltavaa.
Päivitys on saatavilla tietokoneella Nokia Software Updater -ohjelmiston kautta. N97 tukisi myös matkapuhelin- tai WLAN-verkon yli tapahtuvia FOTA-päivityksiä, mutta jostain syystä Nokia ei ole tätä mahdollisuutta käyttänyt edellisen eikä nytkään julkaistun ohjelmiston kanssa.
N97:stä löytyy UDP-ominaisuus (User Data Preservation), jonka myötä käyttäjän puhelimen muistiin tallentamien tietojen ja asennettujen sovellusten pitäisi säilyä päivityksen yhteydessä koskemattomina. Varmuuskopion ottaminen on tästä huolimatta kaiken varalta suositeltavaa ennen päivittämistä.
Jos joku huomaa joitain eroja aiemman ja uuden ohjelmiston välillä, niin kommenteissa olisi mukava kuulla asiasta!

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.