Kiihkeä odotus jatkuu: Nokian Maemo-puhelimen käyttöliittymästä ensimmäiset kuvat, PÄIVITYS: uusi laitekuva

Markus Lehtiniitty
19. elokuuta, 2009 15:17

Nokian odotetaan julkistavan ensimmäisen myös puhelinominaisuuksilla varustetun Maemo-käyttöjärjestelmää käyttävän laitteensa joko 2. syyskuuta Nokia World 09:ssä tai 9. lokakuuta Maemo Summit 2009 -tapahtumassa.
Olemme jo aiemmin useampaan otteeseen kertoneet laitteesta. Se on muuassa käynyt läpi FCC:n hyväksymisprosessin ja siitä on nähty jo ensimmäiset live-kuvat. Laitteen ominaisuudet vuotivat verkkoon jo kauan sitten toukokuun lopussa. Toistaiseksi laitteen käyttöliittymästä ei kuitenkaan ole saatu itse laitteesta otettuja kuvia. Nyt niitäkin on tarjolla.
Venäläinen Mobile-review-sivuston perustaja ja päätoimittaja Eldar Murtazin on esitellyt henkilökohtaisessa blogissaan toistaiseksi kaksi kuvankaappausta (käännetty englanniksi Google Kääntäjällä) tulevan Maemo-laitteen Maemo 5 -käyttöjärjestelmän käyttöliittymästä.
Ensimmäisessä kuvankaappauksessa esillä on jonkinlainen yläreunan tietopalkin laajennettu näkymä ja toinen kuva paljastaa käyttöjärjestelmän näytöllä näkyvän virtuaalisen QWERTY-näppäimistön. Kuvankaappaukset löytyvät alta:


Kuten olemme aiemmin kertoneet, tulevan Maemo-laitteen mallinimestä ei vielä toistaiseksi ole täysin varmaa tietoa, mutta se tulee mitä luultavammin olemaan N900. Tämän lisäksi laite tunnetaan myös RX-51-koodilla ja Rover-kehitysnimellä.
Laitteesta tulee löytymään 3,5 tuuman kosketusnäyttö ja esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö. Kosketusnäyttö on yhä monien pettymykseksi toteutettu resistiivisellä tekniikalla ja on myös pienempi kuin edellisestä Maemo-laitteesta, N810 Internet Tabletista, löytynyt yli neljän tuuman näyttö. Muihin tulevan laitteen ominaisuuksiin tulevat kuulumaan viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, 32 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, GPS-paikannus ja sekä laajat yhteysmahdollisuudet.
Eldar Murtazin kehuu uutuutta blogissaan jopa vuoden 2009 vaikuttavimmaksi laitteeksi ja lisää vielä, että toistaiseksi vielä Nokian kaikista älypuhelimista löytyvä S60-käyttöliittymä on "vanhentunutta romua".
Aika vähän tulevasta laitteesta on enää paljastumatta - ja mahdollisesti jo kahden viikon päästä tiedämme siitä julkistuksen muodossa kaiken. Sitä ennenkin tulemme varmasti vielä kertomaan laitteesta lisää epävirallisten tietojen muodossa.
PÄIVITYS: Paljastukset jatkuvat, nyt vuorossa uusi kuva itse laitteesta ja sen aloitusnäytöstä (ilmeisesti).

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.