Nokia N97 mini kävi FCC:n testissä, julkistus lähenee

Markus Lehtiniitty
21. elokuuta, 2009 16:57

Nokia N97 mini, josta olemme kertoneet jo useasti aiemminkin, on nyt käynyt jo myös Yhdysvaltain telehallintoviranomaisen FCC:n testissä.
FCC:n testidokumentit eivät paljasta laitteesta juurikaan uutta, sillä tiedot puhelimesta ovat jo kattavasti vuotaneet julkisuuteen. Kattavasti uutta tietoa N97 ministä tullaan saamaan maanantaina, jolloin Mobile-review tulee julkistamaan ensikatsauksensa siitä. Aiemmin tällä viikolla Mobile-review piristi mobiilimaailmaa julkaisemalla oman N900-ensikatsauksensa. Myös N900:sta ja Maemo-käyttöjärjestelmästä on Mobile-review'ltä luvassa lisätietoa maanantaina.

N97 minin julkistuksen odotetaan erittäin todennäköisesti tapahtuvan 2. syyskuuta Nokia World -tapahtumassa. Kyseessä on Nokian nykyisen N97-lippulaivan pikkuvelimalli. N97 mini eroaa N97:stä pienemmällä koollaan, pienemmällä näytöllään (2,9 vs. 3,5 tuumaa) sekä pienemmällä sisäisellä tallennusmuistin määrällä - N97 ministä odotetaan markkinoille kahdeksan ja 16 gigatavun versioita, kun N97:stä muistia löytyy 32 gigatavua. Lisäksi N97 ministä löytyy muun muassa suuntaohjaimen sijaan vain nuolinäppäimet ja kamerasta puuttuu linssinsuojus.
Hinnaltaan N97 minin pitäisi olla noin 100 euroa N97:ää edullisempi. Pienemmän koon ja edullisemman hinnan ansiosta Nokia uskoo N97 minin muodostuvan menestysmalliksi. N97:ää Nokia kertoi aiemmin toimittaneensa kesäkuussa 500 000 kappaletta, mutta tarkemman kuvan muodostamiseksi lippulaivamallin menestyksestä täytyy odottaa kolmannen neljänneksen toimituslukuja.

N97 minin lisäksi Nokialta odotetaan Nokia Worldissä ainakin N900:n julkistusta. Aiempien tietojen mukaan tulossa olisi myös uusien Cseries- ja Xseries-sarjojen julkistus, mutta aivan viime aikoina sen osalta ei ole kuultu mitään.

Alta löytyy N97 minin kamerasta kuva, jolla Mobile-review'n Eldar Murtazin kiusoittelee ennen maanantaina tulossa olevaa laajempaa paljastuartikkelia:

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.