Kallasvuo: Nokia vastaiskuun kohti Applea

Markus Lehtiniitty
24. elokuuta, 2009 18:57

Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo on Financial Timesin haastattelussa kertonut Nokian iskevän takaisin kohti Applea ja yhtiön aikovan tuottaa tehokkaasti Applen iPhonen kanssa kilpailevia älypuhelimia.
Kallasvuo myös puolusti haastattelussa Nokian tämänhetkistä N97-lippulaivamallia, joka ei ole saanut kehuja analyytikoilta ja kertoi yhtiön tähtäävän jatkossa yhä kasvavaan kilpailukykyisteen. "Olemme kilpailukykyisiä markkinoilla jo parhaillaankin ja teemme panostuksia nostaaksemme kilpailukykyä jatkossa", Kallasvuo sanoi haastattelussa.
Kallasvuo myös vakuutti haastattelussa, että Nokia tulee onnistumaan strategiassaan, joka on laajentua mobiilien laitteiden valmistajasta myös palvelutoimittajaksi, esimerkiksi karttojen ja musiikin saralla.
Nokia on viimeisen parin vuoden aikana menettänyt merkittävästi markkinaosuuttaan älypuhelinmarkkinoilla, pääasiassa markkinoille iPhonellaan saapuneelle Applelle sekä BlackBerry-laitteistaan tunnetulle RIM:lle. Älypuhelimet ovat korkeampien hintojensa ansiosta puhelinmarkkinoiden houkuttelevin osa-alue, jolta löytyvät myös suurimmat katteet. Vaikka Applen ja RIM:n yhteenlaskettukin osuus koko puhelinmarkkinasta on pienehkö, vievät yhtiöt merkittävän osan puhelinalan voitoista.
Tänään Nokia julkisti ensimmäisen miniläppärinsä, Booklet 3G:n. Lisää uutisia Nokialta on odotettavissa ensi viikolla, jolloin Nokian odotetaan julkistavan ainakin ensimmäisen puhelinominaisuuksilla varustetun Maemo-laitteensa (nimeltään mahdollisesti N900) sekä N97:n pikkuvelimallin N97 minin Nokia World -tapahtumassa.
Jatkossa Nokia tullee käyttämään Maemoa huippumalleissaan, joiden tarkoitus on haastaa Applen iPhone. Maemo-käyttöjärjestelmä perustuu Linuxiin ja tarjoaa huomattavasti Symbian-puhelimia houkuttelevamman käyttöliittymän.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.