Mallinimi varmistui: ensimmäinen virallinen kuva Nokian N900:sta vuoti julkisuuteen

Markus Lehtiniitty
25. elokuuta, 2009 17:41

Nokian ensi viikolla julkistettavasta N900:sta on vuotanut ensimmäinen virallinen lehdistökuva julkisuuteen. Samalla myös laitteen mallinimi on varmistunut N900:ksi - vaikka alusta asti laitteesta on puhuttu juuri N900:na, niin vasta nyt asialle saadaan varmistus. N900-nimen ohella laite tunnetaan myös RX-51-mallikoodilla sekä Rover-kehitysnimellä.
Uuden kuvan esiin toi ranskalainen Be Geek -sivusto, joka kertoi vastaanottaneensa kuvan sähköpostissa.
Julkisuuteen vuotaneessa lehdistökuvassa laitteen näytöllä näkyy puhelun aikainen käyttöliittymä, joka vaikuttaa selkeältä mutta ehkä hieman toimintoköyhältä. N900:n Maemo-käyttöjärjestelmä perustuu pääosin näytön vaakatilaan, mutta ainakin puhelintoiminnot ovat käytettävissä myös pystynäytöllä.
N900 tulee olemaan ensimmäinen myös puhelinominaisuuksilla varustettu Maemo-käyttöjärjestelmällinen laite, jonka vuoksi siihen kohdistuu niin paljon huomiota. Monien toive on, että Maemo-käyttöjärjestelmä tarjoaisi vihdoin kunnollisen käyttökokemuksen - ensimmäistä kertaa Nokian kosketusnäyttölaitteessa. Varsinaisten ominaisuuksien, kuten kameran, tallennusmuistimäärän, yhteyksien, osalta N900 ei tarjoa kovinkaan merkittäviä uudistuksia esimerkiksi Nokian nykyiseen lippulaivaan, N97:een, verrattuna.
N900:n tärkeimpiä ominaisuuksia ovat 3,5 tuuman resistiivinen kosketusnäyttö 800x480 pikselin tarkkuudella, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, GPS-paikannus, 32 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka sekä 3G-, HSPA- Bluetooth- ja WLAN-yhteydet. Myös ainakin osalle Nokian Ovi-palveluista tulee olemaan tuki laitteessa - muun muassa tämän osalta tarkemmat tiedot kuitenkin puuttuvat vielä ja niistä tullaan kuulemaan lisää ensi viikon tiistaina, 2. syyskuuta, Nokia World -tapahtuman ensimmäisenä.
Olemme kertoneet N900:sta useasti aiemminkin. Maemo-käyttöjärjestelmän ja siinä sivussa myös N900:n harteille on kasattu paljon odotuksia ja N900 lieneekin Nokian vuoden 2009 ehdottomasti tärkein julkistus. N900:n lisäksi Nokia Worldissä odotetaan julkistettavan ainakin N97 mini. Jo eilen ja tänään Nokia on purkanut uusien tuotteiden jonoa julkistamalla Booklet 3G -miniläppärin sekä edullisen 5230-kosketusnäyttöpuhelimen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.