Nokia julkisti N900-Maemo-puhelimen

Matti Robinson
27. elokuuta, 2009 14:22

Nokia on juuri virallistanut yrityksen ensimmäisen Maemo-puhelimen, joka tottelee nimeä N900. 3,5 tuuman ja 800x480 resoluution kosketusnäytöllä, QWERTY-näppäimistöllä, 32 gigatavun muistilla ja Linux-pohjaisella Maemo-alustalla varustettu N900 on ollut tiedossa jo pitemmän aikaa, mutta julkistus tuli silti nopeammin kuin odotettiin. Nokian odotettiin julkaisevan Internet Tablet -sarjan jatkaja vasta ensi viikon Nokia World -tapahtumassa.
Nokia kertoo lehdistötiedotteessa, että ARM Cortex-A8 -suorittimella, 1 gigatavun sovellusmuistilla, OpenGL ES 2.0 grafiikkakiihdytyksellä ja Maemo 5 -käyttöjärjestelmällä varustettu N900 tuo puhelimiin tietokonetasoista tehoa ja toiminnallisuutta.
Erityistä huomiota julkaisussa saa myös Mozillan kehittämä selainteknologia, joka viittaa erittäin todennäköisesti Fennec-selaimeen, sekä Adobe Flash 9.4 -tuki.
Nokia N900 tulee olemaan esillä ensi viikon Nokia World -tapahtumassa ja tulee myyntiin lokakuussa 500 euron verottomaan hintaan. Lisää tietoa Maemosta sekä N900-esittelyvideo löytyy osoitteesta http://maemo.nokia.com
Tarkemmat tekniset tiedot myös tälle puhelimelle löydät vertailustamme!






Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.