Samsungiltakin tulossa oma Linux-pohjainen älypuhelinkäyttöjärjestelmä

Markus Lehtiniitty
28. elokuuta, 2009 9:40

Maailman toiseksi suurimmalta puhelinvalmistajalta Samsungiltakin on hamassa tulevaisuudessa tulossa oma Linuxiin perustuva älypuhelinkäyttöjärjestelmä. Mobile-review'n Eldar Murtazin viittasi tähän jo noin viikko sitten. Nyt myös Samsung-johto on kommentoinut asiaa.
"Kuten muutkin johtajavat puhelinvalmistajat, myös Samsung on harkinnut oman käyttöjärjestelmän kehittämisen tarvetta. Ja nyt on oikea hetki toteuttaa eteneminen", Samsungin mobiililaitteiden suunnitteluyksikön johtaja Dong-hoon Chan kertoi Telecoms Korealle.
Tähän asti Samsung on käyttänyt eri äypuhelinmalleissaan useita eri ulkopuolisia käyttöjärjestelmiä: niin Symbiania, Microsoftin Windows Mobilea kuin myös Google-taustaista Androidia. Samsung on yhtenäistänyt alustoja omalla TouchWiz-käyttöliittymällään, jolle yhtiö on myös luomassa omaa sovelluskehitysympäristöä. Murtazin kertoo, että TouchWizin ympäriltä nousee myös Samsungin Linux-käyttöjärjestelmän kehitys.
Tarkempaa tietoa Samsungin käyttöjärjestelmän julkistusaikataulusta tai ensimmäisten sitä käyttävien puhelinten saapumisesta ei ole.
Tunnetuista mobiilikäyttöjärjestelmistä Android ja Nokian Maemo perustuvat niin ikään Linuxille. Nokia julkisti eilen ensimmäisen Maemo-käyttöjärjestelmällä varustetun älypuhelimen, N900:n.
Eldar Murtazinin mukaan Samsungilta ei enää jatkossa ole luvassa Symbian-käyttöjärjestelmällisiä huippupuhelimia, vaan kaikki tulevat Symbian-älypuhelimet sijoittuvat korkeintaan vain keskihintaluokkaan. Tämän jutun kuvassa on Samsungin i8910 Omnia HD, joka jäänee Murtazinin tietojen pitäessä paikkaansa Samsungin viimeiseksi Symbian-huippupuhelimeksi.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.