Nokian tuoreesta N97-päivityksestä lisätietoa - saataville FOTA-päivityksenä

Markus Lehtiniitty
29. elokuuta, 2009 13:46

Nokia on virallisesti kertonut N97:n tuoreesta 12.0.024-ohjelmistopäivityksestä. Päivitys on nyt myös tullut saataville verkon yli suoraan laitteeseen ladattavana FOTA-päivityksenä.
Olemme kertoneet N97:n tuoreimmasta ohjelmistoversiosta jo aiemminkin, mutta tuolloin tarkempia tietoja päivityksen tuomista uudistuksista ei vielä hirväesti ollut.
Nokian mukaan päivitys sisältää parannuksia päivittämiseen itse laitteen kautta. Muihin parannuksiin kuuluvat säätö selaimen välimuistin kokoon tilan säästämiseksi, päivitetty Ovi Store -sovellus. Lisäksi Mail for Exchangelle on päivityksiä saatavilla päivitystoiminnon kautta ja widgeteille Ovi Storesta. Symbian-Freak-sivusto on myös saanut käsiinsä päivityksen tarkemman muutoslistauksen.
12.0.24-ohjelmistoversion tultua saataville päivittäminen ei myöskään vielä onnistunut puhelin- tai WLAN-verkon yli niin sanottuna FOTA-päivityksenä, vaan päivittäminen oli mahdollista vain paljon hankalammin tietokoneen kautta. Nyt N97:n päivittäminen on tullut mahdolliseksi myös puhelimen Laitehallinta-sovelluksen kautta, johon pääsee muun muassa näppäilemällä kotinäytöllä *#0000#.
Päivityspaketilla on puhelimen kautta ladattaessa kokoa 4 215 kilotavua ja koko päivitysprosessi sujuu nopeasti ja erittäin helposti. Puhelin käynnistyy päivityksen yhteydessä kerran uudestaan. N97:stä löytyy UDP-ominaisuus, joten tietojen varmuuskopiointi ennen päivittämistä ei ole välttämätöntä, mutta kuitenkin joka tapauksessa suositeltavaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.