Nokia myönsi N97-lippulaivamallinsa kameran linssinsuojuksen viallisuuden

Markus Lehtiniitty
31. elokuuta, 2009 10:18

Nokia on myötänyt rakenteellisen vian N97-lippulaivamallinsa kameran linssinsuojuksessa. Viallisuuden myötä kameran linssi voi naarmuuntua. Olemme kertoneet asiasta aiemmin jo elokuun alussa.
Nokian kommenteista kertoi ensimmäisenä Iltalehti, jolle Nokian viestintä oli vastannut, myöntänyt ongelman ja antanut käyttäjille toimintaohjeita.
"Tietoomme on tullut joitakin tapauksia, joissa kameran linssi naarmuuntunut esimerkiksi hiekanmurujen takia. Olemme pahoillamme siitä, että näin on sattunut. Näissä tapauksissa käyttäjä voi ottaa yhteyttä Nokian asiakaspalveluun", kerrottiin Nokian viestinnästä Iltalehdelle.
Nokian viestinnän mukaan ongelmat aiheutuvat siitä, että joissain tapauksissa kameran linssi on asennettu liian lähelle linssinsuojusta, jolloin niiden väliin jää liian vähän tilaa ja esimerkiksi hiekka voi aiheuttaa naarmuja linssiin. Nokian mukaan kyse ei ole laajasta ongelmasta, mutta tarkempaa tietoa ongelmien laajuudesta ei kuitenkaan ole.
Käyttäjiä neuvotaan pyyhkimään linssiä ongelmien ilmetessä pehmeällä kankaalla. "Jos se ei auta tai jos ongelma toistuu, puhelimen voi viedä huoltoon. Siellä linssi vaihdetaan ja varmistetaan, että tilaa linssin ja suojalasin välissä on riittävästi."
Linssinsuojusongelman lisäksi N97:ää ovat vaivanneet myös GPS-paikannusongelmat. Puhelimen on kerrottu kadottavan GPS-signaalin helposti ja paikannuksen olevan myös yleisesti epätarkka.
Nokia onkin vetänyt Ovi Maps 3 -sovelluksen S60 5th Edition -kosketuspuhelimille tarkoitetun version väliaikaisesti pois saatavilta, koska siihen tehdään säätöjä. Nokian mukaan se ei olisi näin tehnyt, jollei sovelluksen kanssa olisi ilmennyt ongelmia.
N97:llä on hintaa parhaillaan edullisimmillaan hieman vaille 600 euroa. Kyseessä on myös vielä toistaiseksi Nokian lippulaivamalli. Markkinoille N97 tuli Suomessa heinäkuun alkupuolella.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.