Katsaus Nokia Worldin pienempiin ja suurempiin uutisiin sekä huomiseen

Markus Lehtiniitty
2. syyskuuta, 2009 20:59

Nokian vuoden tärkeimmän tapahtuman, Nokia World 09:n, ensimmäinen päivä on nyt takana. Olemme jo tänään julkaisseet monen monta Nokia-uutista. Tämän jutun tarkoituksena on luoda katsaus pienempiin uutispaloihin, joihin emme ole ennen tätä ehtineet vielä tarttua sekä kerätä yhteen myös päivän merkittävämmät uutiset. Lisäksi koska Nokia World 09 -tapahtuma jatkuu myös vielä huomenna, luomme ennakkokatsauksen myös tulevaan.
Nokia World -sivuilla on nähtävillä tallenne tämän päivän esityksistä.
Pieniä uutispaloja Nokia Worldistä
Nokian toimitusjohtajan Olli-Pekka Kallasvuon osuudesta:

Anssi Vanjoki, Nokian Markets-yksikön johtaja, jatkoi Kallasvuon jälkeen:

Pikakertaus merkittävimmistä tämän päivän Nokia-uutisista
Jotain tämän päivän Nokia Wolrdin merkittävyydestä tapahtumana kertoo sekin, että olemme aiemmin tänään julkaisseet jo seitsemän erillistä juttua liittyen Nokia World -uutuuksiin. Alta löytyy linkit ja pieni johdanto noihin juttuihin.
Nokia julkisti N97 minin - pienempi ja edullisempi painos N97:stä
Pitkään huhuissa pyörinyt N97 mini muuttui tänään vihdoin viralliseksi julkistuksen myötä. Kyseessä on hieman pienempi, karsittu ja edullisempi versio N97:stä.
Nokia julkisti X3- ja X6-musiikkipuhelimet
Xseries näki päivänvalon kahden musiikkipuhelimen voimalla. X3 on edullinen simpukkapuhelin, kun taas X6 on muun muassa viiden megapikselin kameralla ja 32 gigatavun tallennustilalla varustettu kosketuspuhelin. Nseriesiä ja Eseriesiä lyhyemmät, vain yhden numeron sisältävät mallinimet olivat yllätys.
Nokia ja Facebook yhteistyöhön
Jatkossa Nokian Ovi Maps -karttapalvelun kautta voi jakaa sijaintiaan Ovi lifecasting -sovelluksella.
Nokia Booklet 3G -miniläppärin tiedot ja hinta julki
Jo viime viikolla ennakkojulkistusta Booklet 3G -miniläppäristä paljastettiin kaikki tekniset tiedot sekä hinta, joka on 575 euroa ennen veroja, tänään. Markkinoille se on tulossa siinä käytettävän Windows 7 -käyttöjärjestelmän tullessa saataville.
Nokian uusi Facebook-sovellus on Ovi lifecasting
Ovi lifecasting, uusi beta-testiversio Ovi Mapsista ja beta-testiversio sosiaalisen viestinnän mukanaan tuovasta Nokia Messaging -versiosta alleviivasivat kaikki Nokian jatkuvaa kiinnostusta paikannukseen ja karttoihin keskittyneisiin palveluihin.
Nokian N97:n tuleva suuri ohjelmistopäivitys tuo kineettisen selauksen, Skype-valmiuden sekä muuta
N97 ministä löytyvä uudistunut ohjelmisto tulee saataville myös N97-isovelimallille lokakuussa. Ehdottomasti tärkein, ja erittäin merkittäväkin, uudistus on kineettisen selauksen tuleminen mukaan kautta käyttöliittymän.
Tätä on odotettu: Nokian X6:ssa on kapasitiivinen kosketusnäyttö
Mielenkiintoisten käänteiden jälkeen varmistui, että Nokia X6 on kuin onkin Nokian ensimmäinen kapasitiivisella kosketusnäytöllä varustettu puhelin.
Mitä huomenna?
Huomenna ei enää tulla näkemään uusia laitejulkistuksia, mutta palvelujulkistuksia voi vielä luvassa olla. Ja ainakin vähintäänkin lisätietoja ja päivityksiä saadaan jo aiemmin julkisuuteen tuoduista palveluista.
Tänään luvattiin huomenna erityisesti kerrottavan lisätietoa muun muassa Nokia Moneysta, teknologioiden tulevasta avaamisesta sekä innovaatioiden laajentamisesta sekä Facebook-yhteistyöstä ja siihen liittyvistä sovelluksista.
Huominen Nokia World -päivä starttaa Nokian esitysten osalta kello 10:40 Suomen aikaa. Ensin vuorossa on palveluliiketoiminnan johtajan Niklas Savanderin osuus otsikon "Delivering on People & Places" alla, jota seuraa kello 11:15 Nokian kehitysjohtajan Mary T. McDowellin osuus "Bridging the gap: Mobile solutions for the next billion".
Puhelinvertailu.com tulee tämän päivän tapaan seuraamaan erittäin tiiviisti Nokia Worldin tapahtumia myös huomenna ja tuomaan uutiset mahdollisimman nopeasti ja kattavasti heti niiden julki tultua.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.