Nokia julkisti X3- ja X6-musiikkipuhelimet

Markus Lehtiniitty
2. syyskuuta, 2009 10:54

Nokia julkisti tänään Nokia World 09 -tapahtumassa X3- ja X6-nimiset musiikkipuhelimet. Näin Nokia siis toi uuden Xseriesin julkiseksi.
X6:n (vasemmalla kuvassa) musiikintoistoajaksi kerrotaan 35 tuntia, sisäistä tallennusmuistia on 32 gigatavua muistia ja kosketusnäyttö on kooltaan 3,2 tuumaa (vastaava kuin 5800 XpressMusicissa). Lisäksi laitteesta löytyy viiden megapikselin kamera Carl Zeissin linssillä ja kaksois-LED-kuvausvalolla, GPS-paikannus ja TV-ulostulo. Mukana toimitetaan myös Spore, DJ Mix Tour ja Asphalt4. Paksuutta X6:lla on alle 14 millimetriä.
X6 on luonnollisesti Symbian-käyttöjärjestelmään ja S60 5th Editioniin perustuva älypuhelin. Uutuus voidaan myös nähdä myös 5800 XpressMusicin eräänlaisena seuraajana, muttei korvaajana. X6 tukee neljää GSM-taajuutta ja kolmea 3G-taajuutta (WCDMA 900/1900/2100 MHz). X6:n tekniset tiedot löytyvät myös Puhelinvertailu-osiostamme!
Suuri juttu X6:ssa on myös sen kanssa toimitettava Comes with Music -palvelu. Lisäksi kotinäytölle voi tuoda 20 ystävän pikavalintakuvakkeet sekä sosiaalisen verkostopalvelu Facebookin.
"Nokia X6 -musiikkilaite ja Comes With Music -palvelu tarjoavat yhdessä pääsyn valtavaan musiikkivalikoimaan, josta käyttäjä varmasti löytää mieleistään musiikkia - nopeasti, helposti ja maksutta. Uutuuslaitteen kosketusnäyttö tuo musiikkikokemukseen uuden ulottuvuuden", sanoo johtaja Jo Harlow Nokian Devices-yksiköstä Nokian lehdistötiedotteessa.
X6 on mitä luultavimmin eilen julkisuuteen vuotanut Alvin-kehitysnimellä tähän asti tunnettu malli. Eldar Murtazin on jo henkilökohtaisessa blogissaan julkaissut X6:sta useita live-kuvia.
X3 puolestaan perustuu Nokian omalle Series 40 -peruspuhelialustalle ja on ensimmäinen Ovi Storen sisältävä puhelin kyseisellä alustalla. Lisäksi ominaisuuksiin kuuluu 3,2 megapikselin kamera, 2,2 tuuman näyttö, stereokaiuttimet, Bluetooth-yhteys stereotuella ja FM-radio. Kyseessä on liukukansirakenteinen puhelin. X3:n tekniset tiedot löytyvät myös Puhelinvertailu-osiostamme!
X6:n veroton hinta-arvio on 450 euroa ja X3:n 115 euroa. Molemmat saapuvat markkinoille vuoden 2009 neljännellä neljänneksellä eli loka-joulukuussa. X6:n hintaan sisältyy Comes with Music -palvelu.
X3 ja X6 jakavat saman tyylin ja tulevat molemmat saataville sekä punaisena että sinisenä väriversiona.

Nokia X3

Nokia X3 takaa



Nokia X6

Nokia X6 takaa ja sivulta

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.