LG:ltä tulossa kolme Windows-puhelinta loppuvuonna ja kymmenen lisää 2010

Markus Lehtiniitty
3. syyskuuta, 2009 17:28

Eteläkorealainen LG on tiedottanut tuovansa loppuvuoden aikana markkinoille kolme uutta Microsoftin Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmällä varustettua äkypuhelinta. Ensi vuoden aikana olisi tietojen mukaan tulossa vielä kymmenen lisää.
Tämän vuoden aikana saapuvat kolme puhelinta tulevat markkinoille jo lähiviikkojen aikana, mahdollisesti heti 6. lokakuuta alkaen, jolloin Microsoft on ensimmäisiä Windows Mobile 6.5:lla varustettuja puhelimia markkinoille lupaillut.
Kolmen tulevan puhelimen joukkoon kuuluu LG GW550, jonka tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa QVGA-tarkkuuden näyttö, QWERTY-täysnäppäimistö, kolmen megapikselin kamera sekä 3G- ja HSDPA-yhteydet.
GW550:n lisäksi tulossa olevasta kahdesta muusta ei toistaiseksi ole paljoakaan varmistettua tietoa. LG:n tiedotteen mukaan toinen niistä tulee olemaan niin sanottu "full touch" -laite, joka sisältää siis vain kosketusnäytön, ja toinen esiin liukuvalla QWERTY-näppäimistöllä varustettu malli.
Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmän päälle LG on rakentanut oman, jo aiemmista puhelinmalleista tutun, S-Class 3D -käyttöliittymänsä. Mukana puhelimissa on muun muassa uudistunut Internet Explorer Mobile -selain Flash Lite -tuella ja Microsoft My Phone -varmistuspalvelu. Microsoftin omaa Windows Marketplace for Mobilea laitteissa ei ilmeisesti tulla näkeemään, vaan se korvautuu LG:n omalla Application Storella.
LG ei ole toistaiseksi panostanut kovinkaan paljoa älypuhelimiin. Strategiaa on kuitenkin muutettu ja jatkossa LG:ltäkin tullaan näkemään aiempaa enemmän älypuhelimia. Microsoftin Windows Mobilen ohella LG:n älypuhelimiin tiensä tulee löytämään myös Google-taustainen Android-käyttöjärjestelmä.
Eilen kerroimme HTC Touch2:n ja Sony Ericsson XPERIA X2:n julkistuksista - myös ne on varustettu tuoreella Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmällä tulevien LG-älypuhelinten tapaan.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.