Nokian X6:sta ja X3:sta ensikatsausartikkelit, N900 testattavana Helsingin Nokia-kaupassa

Markus Lehtiniitty
4. syyskuuta, 2009 14:17

Venäläinen Mobile-review-sivusto on julkaissut Nokian tämän viikon keskiviikkona Nokia World 09 -tapahtumassa julkistamista X6- ja X3-musiikkipuhelimista jo kattavat, useilla live-kuvilla varustetut ensikatsausartikkelinsa.
X6:een Mobile-review on päässyt tutustumaan laajemmassa mitassa (linkki artikkeliin), kun X3-kokemukset perustuvat lähinnä Nokia Worldin esittelyalueen pieneen testailuun (artikkelilinkki).
Mobile-review'n Eldar Murtazinin mielestä X6:n heikkous on sen hinnoittelu. X6 on tulossa saataville ainakin toistaiseksi olemassa olevan tiedon mukaan vain Comes with Music -palvelun kanssa, jonka myötä veroton hinta-arvio nousee niinkin korkeaksi kuin 450 euroa.
X6:n myyntiintulo Suomessa on yhä myös suuri kysymysmerkki, sillä ainakaan toistaiseksi Nokia ei ole tehnyt minkäänlaista ilmoitusta Comes with Musicin Suomen aikataulusta. Yritimme tiedustella asiaa Nokialta, mutta saamamme vastaus oli niin ympäripyöreä, että täyttä varmuutta asiasta se ei tarjonnut. Mitä ilmeisimmin X6 kuitenkin tulee saataville vain niillä markkinoilla, joilla myös Comes with Music on saatavilla. Tällaisia maita on toistaiseksi vain kymmenen kappaletta.
Nokian paljon kehuja ennakkoarvioissa kerännyt N900-älypuhelin, tai mobiilitietokone Nokian kielenkäytön mukaan, on myös saapunut testattavaksi Suomeen, Helsingin Aleksanterinkadulla sijaitsevaan Nokian Flagship Store -myymälään.
Myymälässä on testattavissa ainakin toistaiseksi vain yksi kappale laitetta. Tietokone-lehden toimittaja Tero Lehto oli vieraillut myymälässä N900:aa kokeilemassa ja on kertonut ensikokemuksensa laitteesta Tietoja koneesta -blogin merkinnässä. Lehdon mukaan N900 vaikuttaa lupaavalta, mutta erilaiselta kuin Applen iPhone. Kun iPhone on yksinkertainen ja helppo, on N900 monipuolisuutensa vuoksi hieman vaikeampi käyttää.
Puhelinvertailu.com yrittää saada N900:n pidempiaikaiseen testikäyttöön mahdollisimman pian. Markkinoille sen odotetaan saapuvan Suomessa lokakuun puolen välin paikkeilla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.