Nokialta tulossa rakenteeltaan erikoinen Twist-puhelin Verizonille

Markus Lehtiniitty
5. syyskuuta, 2009 14:19

Nokia ja Verizon ovat tuomassa 13. syyskuuta markkinoille uuden 7705 Twist -nimisen puhelimen. Asiasta kertoi ensimmäisenä Engadget-blogi.
Puhelimen erikoisuus on sen rakenne: kyseessä on eräänlainen swivel-rakenne, jossa näyttöosan pyörähtäessä alta paljastuu QWERTY-täysnäppäimistö. Kun Twistin kansi on suljettuna, on laite muodoltaan lähes neliötä vastaava.
Täysnäppäimistön lisäksi Twistin tärkeimpiin ominaisuuksiin tulevat kuulumaan kolmen megapikselin kamera automaattitarkennuksella sekä kuvausvalolla, internetselain, puhelimen auki ollessa paljastuva peili, vaihdettavat takakuoret sekä uniikki teema.
Kyseessä on CDMA-verkkojen puhelin, joka tarkoittaa, että puhelin ei eurooppalaisissa GSM-verkoissa toimi. On myös melko epätodennäköistä, että Nokia tulisi Twististä erillisen GSM- ja WCDMA-verkkoja tukevan version tekemään. Twist kuitenkin osoittaa, että Nokia panostaa tosissaan asemiensa parantamiseen Yhdysvalloissa.
Verizonin kautta Twist on saapumassa markkonille jo 13. syyskuuta New Yorkin myymälöiden ja verkkokaupan kautta. 21. syyskuuta saatavuuden pitäisi laajentua kattamaan koko myymäläverkosto. Twistin hinnoittelusta lisätietoa löytyy alta löytyvästä kuvasta. Twist tulee olemaan Verizonin yksinoikeusmalli Yhdysvalloissa.
Viime aikoina Nokia on panostanut Yhdysvaltoihin muun muassa uudella AT&T:lle tarkoitetulla Surge-mallilla.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.