Tässä on LG:n ensimmäinen Android-puhelin

Markus Lehtiniitty
8. syyskuuta, 2009 14:10

Eteläkorealaiselta LG:ltäkin on tulossa jatkossa Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettuja älypuhelimia. Näistä tiettävästi ensimmäinen tunnetaan ainakin toistaiseksi Etna-nimellä.
Etna on varustettu sivusta esiin liukuvalla, viisirivisellä QWERTY-täysnäppäimistö ja noin kolmen tuuman kosketusnäytöllä. Lisäksi tulevan puhelimen ominaisuuksista tiedetään sen verran, että viiden megapikselin kamera sekä Bluetooth- ja USB-yhteydet pitäisi löytyä.
Toistaiseksi ei ole tietoa, tuleeko LG rakentamaan Androidin päälle jonkinlaisen oman käyttöliittymänsä HTC:n ja Motorolan esimerkin mukaisesti. Oheisessa kuvassa esillä on vain Androidin vakiokotinäyttö. Muotoilultaan LG Etna on varsin tyylikäs ja elegantti. Näytön alapuolelta löytyisi kuvan perusteella vain suuntaohjain eikä aiemmista Android-puhelimista tuttuja useampia näppäimiä.
LG:n tuleva Etna on ollut esillä IFA 2009 -messuilla Vodafonen osastolla Berliinissä, Saksassa. Asiasta on kertonut muun muassa Chip.de-sivusto. Etna on tämän valossa tulossa markkinoille Vodafonen kautta sen markkinoilla. Tietoa markkinoilletulosta Suomessa ei toistaiseksi ole.
Engadget on raportoinut LG:n kertoneen Etnan saapuvan markkinoille Saksassa "ennen joulua".
Aiemmin olemme heinäkuussa kertoneet LG:n GW620-nimellisestä puhelimesta, josta myös pitäisi löytyä Android ja esiin liukuva täysnäppäimistö. Toistaiseksi on epäselvää ovatko GW620 ja nyt julkisuuteen ponnahtanut Etna yksi ja sama malli.
Olemme myös kertoneet LG:n tavoitteesta nousta maailman toiseksi suurimmaksi puhelinvalmistajaksi Samsungin ohi. Tähän mennessä LG:n puhelinmallisto ei ole sisältänyt kovinkaan monia älypuhelimia, mutta jatkossa niitä on luvassa merkittävissä määrin - alustana käyttöön tulee Google Androidin lisäksi Microsoftin Windows Mobile.

LG Etna, suurempikokoinen kuva

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.