Applen App Storen huikea menestys jatkuu

Markus Lehtiniitty
10. syyskuuta, 2009 13:34

Applen eilen järjestämä tilaisuus keskittyi lähinnä yhtiön uudistuneisiin iPod-laitteisiin sekä iTunes-ohjelmaan, mutta myös iPhone-puhelimeen sekä sen App Store -sovelluskauppaan liittyen kuultiin muutamia uusia asioita.
Tärkein uutinen oli tietenkin iPhone-käyttöjärjestelmän 3.1-päivitys, josta kerroimmekin jo eilen illalla. Sen tuomiin tärkeimpiin uudistuksiin kuuluvat muun muassa Genius-toiminto App Storessa auttamaan mahdollisesti sopivien sovellusten löytämistä, iTunesista ladattavat soittoäänet sekä uudet kamerarajapinnat, jotka mahdollistavat laajennetun todellisuuden ("augmented reality") sovellukset sekä kolmansien osapuolten videoiden muokkaussovellukset.
Applen perustajan ja pääjohtajan Steve Jobsin mukaan yhtiö on myynyt hieman yli kahdessa vuodessa jo yli 30 miljoonaa iPhonea.
iPhonen ja samaa käyttöjärjestelmää käyttävän iPod touchin App Store -sovelluskaupan menestys jaksaa myös yhä hämmästyttää: reilun vuoden auki oltuaan kaupasta löytyy yli 75 000 sovellusta ja latauksia on tehty jo yli 1,8 miljardia. Nokian Ovi Storen raportoitu 10 miljoonaa latausta ensimmäisenä kolmena kuukautena kalpenee Applen App Storen lukujen rinnalla täysin.
Genius-toiminnon lisäksi Apple lisäsi eilen App Storeen myös uuden Top Grossing -osion, joka nostaa esiin eniten liikevaihtoa tuottaneet sovellukset. Aiemmat top-kategoriat ovat perustuneet vain latausmääriin, jonka myötä esiin ovat nousseet lähinnä edullisemmat sovellukset. Uuden top-osion myötä myös kalliimmilla ja laadukkaammilla sovelluksilla on mahdollisuus päästä paremmin esiin. Asiasta on kertonut tarkemmin muun muassa TechCrunch-sivusto. Suomessa Top Grossing -listaa hallitsevat parhaillaan erilaiset navigointisovellukset.
Video Applen eilisestä tilaisuudesta on myös nyt tullut saataville yhtiön verkkosivuille. Katselu vaatii Quicktimen uusimman version.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.