Mistä tämä Linux-puhelin oikein tupsahti?

Markus Lehtiniitty
11. syyskuuta, 2009 12:06

Vodafonelle yksinoikeudella tulossa oleva ja Samsungin valmistama LiMo Foundationin Linux-käyttöjärjestelmällä varustettu puhelin on vuotanut yllättäen julkisuuteen.
Kyseessä on tavallista yllättävämpi vuoto, muun muassa käyttöjärjestelmän osalta. Myöskään esimerkiksi yleensä kaiken tulevista puhelinmalleista tietävä Mobile-review'n päätoimittaja Eldar Murtazinkaan ei ollut kuullut tästä puhelimesta aiemmin.
Varmaa tietoa tulevan mallin nimestä ei toistaiseksi ole, mutta se saattaa olla Samsung Riedel l8305, joka kävi vähän aikaa sitten Wi-Fi Alliancen testissä. Kuvissan näytöllä nähty käyttöliittymä vaikuttaa varsin tyylikkäältä ja on tietojen mukaan Vodafonen oma versio Limo Foundationin Linux-käyttöjärjestelmästä.
Lisäksi mystisen puhelimen ominaisuuksista tiedetään sen verran, että se tulisi sisältämään AMOLED-kosketusnäytön, kahdeksan megapikselin kameran sekä uuden Vodafone People -palvelu, joka on jonkinlianen uusi yhteisö- ja verkostopalvelu tilapäivityksineen sekä sijainnin jakamisineen ja perustuisi Zyb-palveluun, jonka Vodafone osti viime vuonna.
Uuden puhelimen julkistus tapahtuu mahdollisesti 24. syyskuuta Vodafonen järjestämässä erikoistilaisuudessa.
LiMo Foundationin käyttöjärjestelmä ei toistaiseksi ole saavuttanut Euroopassa kovinkaan merkittävää suosiota ja tämä Vodafonen puhelin olisi tältäkin kantilta katsottuna merkittävä uutuus. Mielenkiintoista myös on, että kyseessä lienee yksi ensimmäisiä operaattorivetoisesti suunniteltuja huippupuhelimia Euroopan markkinoilla.
Boy Genius Reportin artikkelista löytyy paljon lisäkuvia kyseisestä puhelimesta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.