Nokian puhelimessa taas ongelmia Yhdysvalloissa - vedettiin pois myynnistä

Markus Lehtiniitty
11. syyskuuta, 2009 11:12

Yhdysvaltalainen AT&T-operaattori on vetänyt Nokian tuoreen AT&T:n kautta yksinoikeudella saatavilla olevan Mural-puhelimen pois markkinoilta siinä ilmenneiden ongelmien vuoksi.
Tietojen mukaan Mural olisi vedetty myynnistä pois puhelimen toiminnan 3G-verkossa estävän ohjelmistovirheen vuoksi. Tarkempaa tietoa asiasta ei kuitenkaan ole.
Myynnistä vetäminen tarkoittaa Muralin myynnin välitöntä lopettamista sekä jälleenmyyjille toimitettujen puhelinten palauttamista takaisin AT&T:lle. Ilmeisestikin korjaus on jo valmiina eikä kyse ole vaikeasta ongelmasta, sillä tietojen mukaan korjaus onnistuu ohjelmistopäivityksellä.
Tietoa Muralin myyntiinpaluusta ei kuitenkaan ole.
Erikoiseksi tilanteen tekee se, että parisen viikkoa sitten kerroimme AT&T:n joutuneen keskeyttämään Nokian 6650-mallin myynnin. Tuolloin syynä oli operaattorin verkkopäivityksen aiheuttamat dramaattisesti heikentyneet toiminta-ajat ja toiminnan luotettavuus.
Muralin osalta ongelmia saattaakin aiheuttaa samat verkkopäivitykset, jotka ajoivat myös 6650:n ongelmiin. Siltikin ongelmien ilmeneminen on erittäin yllättävää, ja varsin valitettavaa Nokian näkökulmasta juuri myyntiin saapuneen puhelimen kohdalla.
Asiasta on kertonut Boy Genius Report -sivusto. Nokia tai AT&T eivät tiettävästi ole kommentoineet asiaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.