Onko tässä Nokian uusi luksuspuhelin?

Markus Lehtiniitty
13. syyskuuta, 2009 18:00

Nokialta on mahdollisesti vuotanut julkisuuteen vielä julkistamaton uutuus luksuspuhelinmallistoon. Toistaiseksi kaikki tiedot Nokia Erdos -nimellä tunnetusta tyylikkäästä, korkeaan hintaluokkaan sijoittuvasta puhelimesta perustuvat tämän jutun lopusta löytyvään esittelyvideoon.
Mahdollisen tulevan luksuspuhelimen ominaisuuksiin kuuluisivat videon mukaan 2,4 tuuman QVGA-tarkkuuksinen (240x320 pikseliä) OLED-näyttö, ruostumattomasta teräksestä valmistetut kuoret, viiden megapikselin kamera automaattitarkennuksella ja Carl Zeissin linssillä, 3G- ja WLAN-yhteydet, GPS-paikannus sekä kahdeksan gigatavua tallennusmuistia. Lisäksi videolla näkyy erikoisesti kyseiselle mallille suunniteltu pöytäteline.
Teknisten ominaisuuksien ohella Erdoksesta kerrotaan löytyvän myös "vallankumouksellinen nouseva näppäimistö" ja lisäksi kuorissa on saatettu käyttää uutta teknologiaa, joka estää tai ainakin merkittävästi vähentää sormenjälkien tarttumista niihin. Lisäksi uutuusmallin pitäisi tukea myös jonkinlaisia napautuskomentoja, mutta kosketusnäyttöä ei puhelimesta ainakaan tämän hetken tietojen mukaan löydy.
Uuteen puhelimeen kannattaa kuitenkin ainakin toistaiseksi suhtautua pienellä varauksella, mutta mitä luultavimmin kyseessä on todellinen uutuusmalli, sillä video vaikuttaa varsin aidolta. Video pongahti julkisuuteen Hear No Evil -musiikkikonsultointiyrityksen kautta, joka on tehnyt yhteistyötä Nokian kanssa.
Tietojen mukaan uutuusmalli saatetaan julkistaa ensi kuun aikan. Lopullisesta mallinimestä ei ole tietoa, mutta Erdos-nimi saattaa jäädä myös jonkin 8xxx-sarjan numerosarjan kanssa lopulliseen mallinimeen.
Ominaisuuksiensa osalta uutuusmalli edustaisi selkeää hyppäystä eteenpäin Nokian luksuspuhelinmallistossa - muun muassa kameransa, tallennustilan määrän ja GPS-paikannustukensa myötä. Lisäksi aiemmista luksusmalleista poiketen uutuuden odotetaan sisältävän Symbian-käyttöjärjestelmän Nokian Series 40:n sijaan.
Tulemme seuraamaan mahdollisia uusia tietoja Erdosista ja raportoimaan niiden mahdollisesti ilmaantuessa.
PÄIVITYS: video vaihdettu toiseen, Nokia on pyytänyt YouTubea poistamaan videoita tekijänoikeusrikkomuksen takia

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.