LG julkisti ensimmäisen Android-puhelimensa GW620:n

Markus Lehtiniitty
14. syyskuuta, 2009 11:21

Eteläkorealainen LG on julkistanut ensimmäisen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelinmallinsa. Uutuusmalli tunnetaan LG GW620 -nimellä. Kyseessä on sama puhelin, josta kerroimme vajaa viikko sitten Etna-kehitysnimellä. Lisäksi olemme kertoneet GW620:sta aiemmin myös sen UA-profiilin perusteella.
GW620:n kosketusnäyttö on kooltaan kolme tuumaa ja sivusta esiin liukuu viisirivinen QWERTY-täysnäppäimistö. LG:n lehdistötiedote on muuten hyvin vaitonainen uutuuden teknisistä ominaisuuksista, mutta aiempien tietojen mukaan GW620:n ominaisuuksiin pitäisi kuulua myös tarkkuudeltaan viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera ja 3G-, HSDPA-, WLAN- ja stereo-Bluetooth-yhteydet. Näytön tarkkuuden pitäisi olla Android-puhelimille tyypillisesti 320x480 pikseliä. Epävirallisten tietojen mukaan GW620 sisältää myös GPS-paikannuksen, 3,5 mm:n standardin kuulokeliitännän sekä FM-stereoradion.
LG tähtää ensimmäisellä Android-puhelimellaan älypuhelimista tutun käyttökokemuksen tuomiseen tavallisille käyttäjille. Lisäksi puhelin on suunnattu erityisesti viestintäpuhelimeksi nuorille.
Ilmeisesti LG tulee käyttämään ainakin GW620:ssa Androidia vakiomuodossaan ilman omia lisäyksiään, kuten HTC:n Sense ja Motorolan MOTOBLUR. Lisäksi käyttöjärjestelmässä mukana ovat luonnollisesti lukuisat Googlen palvelut, joista tärkein kuitenkin lienee Android Market -sovelluskauppa.
GW620 on tulossa saataville vuoden 2009 neljännelle neljänneksellä "valituilla markkinoilla".
Viime aikoihin asti LG:n mallisto on ollut varsin köyhä älypuhelimien osalta. Jatkossa LG:n strategia älypuhelimissa on kuitenkin käyttää kahta käyttöjärjestelmää: Googlen Androidia sekä Microsoftin Windows Mobilea. LG on aiemmin ilmoittanut julkistavansa ainakin 13 uutta Windows Mobile -puhelinta ensi vuoden loppuun mennessä. Niistä kolmen pitäisi saapua vielä tämän vuoden puolella.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.