Nokia N900 nyt tulossa loka- ja marraskuun vaihteessa

Markus Lehtiniitty
14. syyskuuta, 2009 20:02

Nokian hartaasti odotettu ja ensiarvioissa paljon kehuja kerännyt N900 on tuoreiden tietojen mukaan saapumassa Suomessa markkinoille vasta viikoilla 44-45, kun aiemmat arviot markkinoilletulosta kertoivat ensin lokakuun alusta ja tämän jälkeen lokakuun puolivälistä.
Viikot 44 ja 45 ajoittuvat lokakuun 26. päivästä marraskuun 8. päivään. N900 olisi siis tulossa noin kaksi viikkoa aiempaa arviota myöhemmin. Suomessa N900 on tulossa ensimmäisenä saataville Nokian oman Nokia Online Kauppa -verkkokaupan kautta. Kaupan edustaja on kommentoinut asiaa Matkapuhelinfoorumilla ja kertoo myös, että jos oman N900-laitteensa tilaa kaupasta nyt, niin sen saa vielä ensimmäisten joukossa Suomessa.
Nokia Online Kaupassa N900:lla on hintaa 599 euroa, jonka päälle tulevat vielä 7,99 euron postikulut. Nokian oman kaupan ohella N900 on jo ennakkotilattavissa muun muassa Verkkokauppa.comista, jossa sillä on hintaan 589,90 euroa ja kuljetuksen saa edullisimmillaan 6,70 eurolla. Nokia Online Kaupan hinnoittelu on yleensä ollut muutamia kymmeniä euroja edullisimpia kauppoja kalliimpaa ja sama kaava näyttäisi toistuvan myös tässä yhteydessä. N900 on myös yleisesti varsin kilpailukykyisesti hinnoiteltu.
Yksi N900 on jo kokeiltavana Nokia Aleksanterinkatu -lippulaivamyymälässä Helsingissä. Puhelinvertailu.comin testikäyttöön N900:n piti myös saapua alkuperäisen arvion mukaan jo näinä päivinä, mutta myös tästä aikataulusta ollaan ilmeisesti perässä.
Nokia N900 on ensimmäinen puhelinominaisuuksilla varustettu, Linux-pohjaiseen Maemo-käyttöjärjestelmään perustuva laite. Maemoa on yleisesti ottaen pidetty merkittävänä hyppäyksenä eteenpäin verrattuna Nokian käytännössä kaikissa aiemmissa älypuhelimissa käytettyyn Symbian-käyttöjärjestelmään, jota erityisesti kosketuspuhelimissa on pidetty hyvin jälkeenjääneenä.
Tarjomiensa ominaisuuksien osalta, kuten viiden megapikselin kameran, 32 gigatavun sisäisen tallennusmuistin ja microSD-muistikorttipaikan, GPS-paikannuksen ja yhteysmahdollisuuksiensa osalta N900 muistuttaa hyvin pitkälti Nokian Symbian-puhelinten lippulaivamallia N97:ää. Laitteistoarkkitehtuurinsa ja prosessorinsa osalta N900 kuitenkin eroaa N97:stä melkoisesti ja on näiltä osin huomattavasti kyvykkäämpi.
Nokia on panostanut melkoisesti N97:n markkinointiin ja mainontaan maailmanlaajuisesti, mutta N900:n kohdalla ainakin näin reilua kuukautta ennen myyntiintuloa ennakkovaikutelmat ja Nokian johdon puheet luovat odotuksia pienemmästä markkinointiponnistuksesta. N900 on kuitenkin saavuttanut ehkäpä yhden positiivisimmista vastaanotoista, joita Nokian mikään laite on vuosiin kohdannut. Onkin mahdollista, että Nokia on aliarvioinut laitteen hyvyyden ja sen nostattaman kiinnostuksen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.