Nokialta päivitys 5800 XpressMusicille

Markus Lehtiniitty
14. syyskuuta, 2009 17:03

Nokia on julkaissut ohjelmistopäivityksen suositulle kosketusnäytölliselle 5800 XpressMusic -älypuhelimelleen. Päivityksen myötä tuoreimman ohjelmiston versionumero päivittyy 31.0.008:aan, kun aiempi versio oli numeroltaan 30.0.011.
Kyseessä ei ole pitkään odotettu suurempi päivitys 5800 XpressMusicin ohjelmistoon, vaan nyt julkaistu päivitys sisältää vaatimattomampia uudistuksia: esiasennettuna mukana tuleva Nokia Maps päivittyy uuteen Ovi Maps 3.01(22) -versioon, Ovi Store -sovellus päivittyy 1.05(231) -versioon ja lisäksi yleistä toimintaa on parannettu. Tietojen mukaan päivitys myös vapauttaa hieman RAM-muistia käyttöjärjestelmältä muuhun käyttöön.
Totuttuun tapaan 5800 XpressMusicin voi päivittää joko puhelin- tai WLAN-verkon yli FOTA-päivityksenä tai tietokoneen kautta Nokia Software Updater -sovelluksella. Tietokoneen kautta päivityspaketilla on kokoa noin 100 megatavua ja suoraan puhelimesta ladattaessa noin kuusi megatavua. Päivityksiä pääsee etsimään muun muassa Laitepäivitykset-valikosta, joka aukeaa näppäilemällä *#0000#.
5800 XpressMusicista löytyy UDP-ominaisuus (User Data Preservation), jonka myötä käyttäjän puhelimen muistiin tallentamien tietojen ja asentamien sovellusten pitäisi teoriassa olla turvassa, mutta varmuuskopion ottaminen ennen päivittämistä on joka tapauksessa varmuuden vuoksi suositeltavaa.
Tietoa siitä, koska 5800 XpressMusicille kauan odotettu ja epävirallisten tietojen mukaan muun muassa kineettisen selauksen tuova suurempi päivitys mahdollisesti olisi tulossa, ei ole. Nokia ei myöskään ole virallisesti kommentoinut kyseistä päivitystä. N97-lippulaivamallille suuremman luokan päivitys on virallisesti tulossa ensi kuussa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.