Opera Mini -mobiiliselaimesta uusi versio

Markus Lehtiniitty
16. syyskuuta, 2009 13:20

Opera Software on paljastanut ja tuonut ladattavaksi tulevasta Opera Mini 5 -mobiiliselaimestaan ensimmäisen beetatestiversion.
Uusi versio tuo sovellukseen merkittäviä parannuksia niin ominaisuuksiin kuin myös käytettävyyteen. Opera Minin 5:n tuomiin tärkeimpiin uusiin ominaisuuksiin kuuluvat välilehtien kautta toimiva useiden sivujen samanaikainen aukipito (Tabbed browsing), pikavalinnat suosikkisivustoihin (Speed dial) sekä salasanojen hallinta (Password manager). Lisäksi käyttöliittymää on merkittävästi optimoitu myös kosketusnäytöllisille puhelimille. Myös muihin selaimen ominaisuuksiin on tehty pienempiä parannuksia.
Uusien ominaisuuksien myötä selainsovelluksen koko on hieman kasvanut ja on nyt noin 220 kilotavua. Muun muassa IntoMobile-sivusto on julkaissut uudesta Opera Ministä useilla kuvankaappauksilla varustetun, kattavan testiartikkelin.
Opera Mini 5 betan lataaminen onnistuu joko puhelimen nykyisellä verkkoselaimella osoitteesta m.opera.com/next tai tietokoneen kautta täältä.
Opera Mini on kehitetty Java-tekniikalla ja sen idea perustuu siihen, että sivut kiertävät Operan palvelimen kautta, joka sovittaa ne sopivaksi puhelimen näytölle ja vähentää tarvittavaa tiedonsiirtomäärää Operan mukaan jopa 90 prosenttia. Opera Mini -selaimen aiemmat versiot ovat Operan mukaan saavuttaneet yli 30 miljoonan käyttäjän määrän ja kyseessä on näin ollen maailman suosituin mobiiliselain.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.