Nokia: paljon kiinnostusta N900:aa kohtaan

Markus Lehtiniitty
17. syyskuuta, 2009 12:15

Nokian mukaan kiinnostus ensimmäistä myös puhelinominaisuuksilla varustettua Maemo-käyttöjärjestelmän laitetta, N900:aa, kohtaan on ollut suurta.
Nokialla Maemo-laitteista vastaava johtaja Ari Jaaksi kommentoi asiaa Open Source in Mobile -seminaarin yhteydessä Amsterdamissa. "Sen jälkeen, kun aloimme esitellä laitetta laajemmalla yleisölle kaksi viikkoa sitten, ilmassa on ollut paljon kohinaa ja kiinnostusta. Paljon kiinnostusta", kertoi Jaaksi uutistoimisto Reutersille.
"Nyt viimeistelemme pakkausta, ohjelmistoa, rautaa ja markkinointikampanjaa. Tavoitteena on saada laite markkinoille lokakuussa", jatkoi Jaaksi.
Suomessa N900:n odotetaan tulevan ensimmäiseksi saataville Nokian oman Nokia Online Kauppa -verkkokaupan kautta. Viimeinen virallinen tieto saatavuudesta on viikot 44-45, eli loka-marraskuun vaihde. Puhelinvertailu.comin saamien tietojen mukaan N900 saattaa kuitenkin saapua markkinoille jo viikolla 43, mutta kyseiseen tietoon kannattaa suhtautua varauksin.
N900 on saavuttanut yhden parhaimmista vastaanotoista, mitä yksikään Nokian laite on ikinä saavuttanut. Nokian älypuhelinten Symbian-käyttöjärjestelmää on varsinkin kosketusnäytöllisissä puhelimissa haukuttu jälkeenjääneeksi ja näyttävämpää sekä paremmin kosketusnäyttökäyttöön sopivaa käyttöjärjestelmää on odotettu Nokialta jo pitkään. N900:sta löytyvällä Maemolla on potentiaalia lunastaa nämä odotukset.
Maemo-käyttöjärjestelmän on kuitenkin arvioitu olevan lähempänä esimerkiksi Googlen Androidia kuin Applen simppeliä iPhone-käyttöjärjestelmää. Lisäksi N900:aa on moitittu muun muassa MMS-multimediaviestien tuen puutteesta. Myöskään FM-radiosovellusta ei N900:sta valmiina löydy, vaikka rautapuolelta valmiudet siihen löytyvätkin. Nokia odottaa FM-radiosovelluksen tulevan saataville kehittäjäyhteisön työn tuloksena. Tämä kuvastaa Maemon oikeastaan kaikki muut puhelinkäyttöjärjestelmät ylittävää avoimuuden tasoa.
Nokia ei ole aiemmin odottanut N900:sta suurta hittituotetta, vaan ennemminkin rajatulle kohderyhmälle suunnattua erikoistuotetta. On myös esitetty arvioita, että Nokia olisi aliarvioinut N900:n hyvyyden ja sen nostattaman kiinnostuksen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.