Nokia Ovi Suite 2.0:n valmistuminen lähestyy - uusi testiversio julki

Markus Lehtiniitty
18. syyskuuta, 2009 16:14

Nokia on julkaissut Ovi Suite 2.0:sta uuden beetatestiversion. Samalla valmiin version on kerrottu olevan jo lähellä - nyt julkaistu päivitys saattaakin jo jäädä viimeiseksi testiversioksi.
Ovi Suite 2.0 tulee valmistuttuaan korvaamaan sekä aiemman Ovi Suite 1.0:n kuin myös vanhan tutun Nokia PC Suiten. Jatkossa Ovi Suite tulee siis olemaan Nokian laitteiden ainoa hallintaohjelma, joka toimitetaan laitteiden mukana, ja tässä mielessä hyvin merkittävä. Aiempaan PC Suiteen verrattuna Ovi Suitessa on Nokian lukuisat Ovi-palvelut integroitu tiiviimmin mukaan. Kuitenkin tavoitteena on ollut ennen kaikkea tehdä kokonaisuutena yksinkertainen ja tehokas ohjelma.
Aiempaa Ovi Suite 2.0:n beetaversiota käyttäneet saavat ladattua tuoreimman version suoraan itse ohjelmiston kautta päivityksiä hakemalla ja uudet käyttäjät pääsevät puolestaan lataamaan tuoreen testiversion täältä. Uusi versio on kaikkiaan neljäs beetaversio Ovi Suite 2.0:sta - ensimmäinen julkaistiin jo 23. kesäkuuta.
Ovi Suite 2.0 on toistaiseksi saataville vain Microsoftin Windows XP- ja Vista -käyttöjärjestelmille. Tuen Applen Mac OS X:lle on luvattu olevan tulossa myöhemmin. Ovi Suite 2.0 on kehitetty Qt-rajapintoja hyväksi käyttäen.
Nokia Beta Labsin blogissa uudesta testiversiosta kertoi Nokian Ovi Suite -tiimin Samuli Ylinen. Hänen mukaansa uusi versio on erityisen tärkeä, koska valmiin version julkaisu on jo lähellä. Erityisesti hän pyytää aiemmin virheistä raportoneita käyttäjiä tarkistamaan, ovatko kyseiset ongelmat nyt korjattu.
Erityisesti uudessa testiversiossa on parannettu kuvien synkronointia, jonka myötä kuvien pitäisi nyt siirtyä tietokoneen ja laitteen välillä huomattavasti luotettavammin. Lisäksi ohjelman toimintaa ja nopeutta on parannettu, bugeja korjattu ja yleistä vakautta kohennettu.
Samuli Ylinen myös kiittää blogikirjoituksessaan kaikkia Ovi Suite 2.0:n kehitykseen vinkkejä antaneita käyttäjiä ja toivoo palautetta virtaavan myös jatkossa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.