Microsoftilta tulossa sittenkin omia puhelimia?

Markus Lehtiniitty
20. syyskuuta, 2009 18:37

Huhuja Microsoftin omasta älypuhelimesta on liikkunut jo vuosien ajan. Jälleen kerran huhut Microsoftin laajentumisesta älypuhelimissa käyttöjärjestelmätoimittajasta myös laitepuolelle ovat pompanneet julkisuuteen.
Aiemmin Microsoftin älypuhelinsuunnitelmat on tunnettu Project Pink -nimen alla. Pink-projektissa yhdistyisivät laite, ohjelmisto ja palvelut jonkinlaiseksi kokonaisuudeksi.
Nyt julkisuuten tulleista uusista tiedoista vastaa 9to5Mac-sivusto. Sen mukaan Microsoft tulisi julkistamaan ensi vuoden aikana kaksi Pink-projektiin perustuvaa puhelinta - mahdollisesti jo tammikuussa CES-messuilla. Tulevien puhelimien kehitysnimet ovat tietojen mukaan Turtle ja Pure ja molemmat edustavat jonkinlaista liukurakennetta. Laitteista tulisi löytymään tuleva Windows Mobile 7 -käyttöjärjestelmäversio, mutta niiden tarkemmista teknisistä tiedoista ei toistaiseksi ole tietoa.
Uusien laitteiden odotetaan perustuvan Microsoftin viime vuonna ostaman Danger-puhelinyhtiön perustalle. Aiemmat Dangerin Sidekick-laitteet on valmistanut alihankintana japanilainen Sharp, jonka odotetaan valmistavan myös tulevat Microsoftin puhelimet. Mahdollisesti kyseiset puhelimet brändättäisiin jonkinlaisen Microsoftin ja Sharpin yhteisbrändin alle.
Aiemmin Microsoftin suunnitelmat omista puhelimista on haudattu sillä perusteella, että lukuisat Windows Mobile -yhteistyökumppanit eivät Microsoftin uudesta aluevaltauksesta pitäisi. Googlen Android-käyttöjärjestelmän suosio monien aiemmin Microsoftille uskollisten valmistajien keskuudessa olisi kuitenkin nyt vihdoin saanut Microsoftin ajamaan omaa suunnitelmaansa eteenpäin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.