DNA nostaa 3G-verkkonsa vauhtia - Nokian uusi Mokkula ottaa hyödyn irti

Markus Lehtiniitty
21. syyskuuta, 2009 17:06

DNA on tänään tiedottanut yhteistyöstään Nokian kanssa liikkuvan laajakaistan saralla.
DNA nostaa 3G-verkkonsa nopeuksia nyt pääkaupunkiseudulla ja muilla suurimmilla paikkakunnilla 10,2 megabittiin sekunnissa verkosta päätelaitteeseen ja myöhemmin 21 megabittiin sekunnissa. Aiempaa korkeammista nopeuksista pääsee hyötymään Nokia Internet Stick CS-15 -modeemilla, jota DNA markkinoi tutun DNA Mokkula -nimen alla. Nokian modeemin kerrotaan olevan tällä hetkellä markkinoiden nopein. DNA on ensimmäinen operaattori Suomessa, joka tarjoaa Nokian valmistamia mokkuloita.
Nokian CS-15:n voi päivittää myöhemmin ohjelmistopäivityksellä tukemaan korkeintaan 14,4 megabitin nopeuksia. Tulevat 21 megabitin nopeudet vaativat jo seuraavan sukupolven päätelaitteen. Kyseisen nopeuspäivityksen lanseeraus saattaa tapahtua vasta ensi vuoden puolella, vaikka päivitys tämän vuoden puolella suureen osaan verkkoa jo saadaankin.
"Matkaviestinverkkomme enimmäisnopeudet kasvavat koko ajan, minkä vuoksi selvitämme jatkuvasti myös uusia nopeuksia parhaiten tukevia päätelaitteita. Uskomme saavamme paljon uusia tyytyväisiä mokkulan käyttäjiä, ja on hienoa että mokkula-perhe on kasvanut myös Nokian valmistamalla tuotteella", kertoo DNA:n myynti- ja markkinointijohtaja Erik Sylvestersson.
"Uskomme että kuluttajat Suomessa kiinnostuvat hyödyistä, joita Nokian ja DNA:n yhteistyö tuo langattomaan laajakaistaan. Nokia Internet Stick CS-15 mahdollistaa internetin käytön nopean langattoman laajakaistayhteyden avulla. Käyttäjä saa tämän USB-datamodeemin avulla kannettavalla tietokoneellaan yhteyden internetiin ja sähköpostiinsa helposti ja nopeasti myös liikkeellä ollessaan", sanoo Mauri Pietikäinen, Nokian Suomen maajohtaja.
DNA:n mukaan sen 3G-verkkoa kehitetään kasvattamalla enimmäisnopeuksia paitsi verkosta päätelaitteen suuntaan myös päätelaitteesta verkkoon päin. Nokian uusi Mokkula mahdollistaa korkeintaan 2,1 megabitin nopeudet verkkoon päin.
Nokiankin uutta Mokkulaa tarjotaan ilman erillistä maksua liikkuvan laajakaistan kylkeen. Uusi 10 megabitin sekuntivauhdin tarjoava nopeusvaihtoehto maksaa 29,80 euroa kuukaudessa. Aiemmin samalla rahalla on ollut tarjolla vauhtia vain kaksi megabittiä sekunnissa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.