Nokian luksus-Vertulta tulossa ensimmäinen simpukkapuhelin?

Markus Lehtiniitty
21. syyskuuta, 2009 16:27

Nokian luksuspuhelinvalmistaja Vertu on aiemmin valmistanut vain perinteisellä, patukkamallisella rakenteella varustettuja puhelimia. Tuoreiden epävirallisten tietojen mukaan Vertu on nyt kuitenkin valmistelemassa ensimmäistä simpukkapuhelintaan, joka saisi nimekseen Vertu Constellation F.
Mallinimen F-kirjain tulisi luonnollisesti englannin kielen sanasta "fold", joka merkitsee taittuvaa. Aiempien Vertu-mallien tapaan uutuuskin olisi tulossa saataville useina eri materiaalivaihtoehtoina ja -yhdistelminä, joiden joukkoon lukeutuvat materiaaleina niin ruostumaton teräs, nahka kuin kalleimmissa malleissa kultakin.
Vertu Constellation F:n ominaisuuksiin kuuluisivat 2,4 tuuman TFT-näyttö HVGA-tarkkuudella (320x480 pikseliä), 1,36 tuuman ulkoinen näyttö tarkkuudeltaan 128x160 pikseliä, 3,2 megapikselin kamera kaksois-LED-kuvausvalolla, kahdeksan gigatavun sisäinen tallennusmuisti sekä musiikkisoitin.
Lisäksi Constellation F:n pitäisi tukea sekä neljää GSM-taajuutta (850/900/1800/1900 MHz) että neljää 3G-taajuutta (800/850/1900/2100 MHz). Lisäksi tuettaisiin myös niin GPRS- ja EDGE-datayhteyksiä GSM-verkossa kuin myös HSDPA- ja HSUPA-datayhteyksiä 3G-verkossa.
Uudesta Vertusta on kertonut tsekkiläinen Mobil.cz-sivusto. Sen mukaan puhelimen julkistuksen odotetaan tapahtuvan syksyn 2009 aikana. Mobil.cz on myös julkaissut oheisen heikkolaatuisen kuvan Vertu-simpukasta.
Nykyisten Vertu-mallien hinnat lähtevät edullisimpien mallien muutamasta tuhannesta eurosta ja yltävät huippumallien kymmenien tuhansien eurojen hintalappuihin asti.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.