HTC:n tulevasta huippupuhelimesta sittenkin Touch HD2?

Markus Lehtiniitty
22. syyskuuta, 2009 20:57

HTC:n tuleva Leo-kehitysnimellinen, Microsoftin Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmällä varustettu, huippupuhelin on viime viikkojen aikana pyörinyt huhuissa kiivaasti useiden eri paljastusten myötä.
Aiempien tietojen perusteella Leon lopulliseksi mallinimeksi odoteltiin tulevan HTC Touch Pro3. Nyt Techblog-sivusto on kuitenkin kertonut Leon saavankin mallinimekseen Touch HD2. He perustavat tietonsa käsittelemänsä Leon Bluetooth-valikon tarjoamiin tietoihin. Myös Techblogin käsissä olleen Leon takakuoresta löytyy jo aiemmin nähty "PRO.THREE"-teksti.
Touch HD2 -nimi sopisi Leolle huomattavasti Touch Pro3 -nimeä paremmin. Aiemmista Touch Pro -puhelimista nimittäin on löytynyt esiin liukuva fyysinen QWERTY-täysnäppäimistö, jollaista Leosta ei löydy. Sen sijaan Leo sopisi ominaisuuksiltaan mainiosti alkuperäisen Touch HD:n seuraajaksi.
Aiempien huhujen mukaan Touch HD2 -mallin on odotettu olevan Google Android -käyttöjärjstelmällä varustettu puhelin, mutta Leon päätyminen Touch HD2:ksi on huomattavasti loogisempaa.
Leon muista puhelimista erottava tekijähän on sen kooltaan 4,3 tuuman ja tarkkuudeltaan 480x800 pikselin huikea kapasitiivinen kosketusnäyttö monikosketustuella. Näyttönsä ohella Leo poikkeaa HTC:n aiempien Windows Mobile -puhelinten linjasta myös tehollaan: tulevaa huippupuhelinta tulee pyörittämään Qualcommin yhden gigahertsin kellotaajuudella pyörivä Snapdragon-perheen prosessori.
HTC:n odotetaan julkistavan Leon vielä tämän vuoden puolella. Tarkempaa tietoa ajankohdasta ei kuitenkaan ole, kuten ei myöskään Leon markkinoilletulosta tai hinnasta. Hinnaltaan Leo tullee kuitenkin asettumaan aivan HTC:n malliston huipulle sisältämiensä ominaisuuksien perusteella.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.