Nokian ovela temppu: N900 näytillä erikoisohjelmistolla?

Markus Lehtiniitty
23. syyskuuta, 2009 19:17

Nokian N900, joka on ensimmäinen myös puhelinominaisuuksin varustettu Maemo-käyttöjärjestelmän laite, on julkistuksensa jälkeen kerännyt laajasti positiivista julkisuutta. Nokia julkisti N900:n Nokia World 09 -tapahtumaa edeltäneellä viikolla ja ensi kertaa laite oli julkisesti testattavana Nokia Worldin yhdeydessä.
Venäläisen Mobile-review-sivuston perustajalla Eldar Murtazinilla N900 on ollut käytössä kuitenkin jo kuukausien ajan. Hän myös julkaisi laitteesta kattavan ensikatsausartikkelin jo ennen virallista julkistusta.
Nyt Murtazin on tullut julkisuuteen kertoen, että Nokia Wolrdissä N900:t olisivat olleet esillä varustettuna erityisesti esittelykäyttöön tarkoitetulla ohjelmistoversiolla. Murtazinin mukaan kyseisestä ohjelmistoversiosta olisi poistettu käytöstä monia toimintoja, millä olisi ollut positiivinen vaikutus sekä laitteiden toimintanopeuteen että vakauteen.
Murtazin toteaa asian olleen hyväksi PR-mielessä Nokialle suosiollisempien arvioiden myötä. Varsinaisen tuotteen kehityksen näkökulmasta kyseessä on kuitenkin ollut vähintääkin häiriötekijä. Täyttä varmuutta siihen, oliko Nokia Worldin N900-esittelykappaleissa sisällä jonkinlainen erikoisohjelmisto, tuskin tullaan koskaan saamaan. Joka tapauksessa koko tarina on hyvin mielenkiintoinen.
Murtazinkin on aiemmin ollut varsin tyytyväinen N900:aan ja sen Maemo 5 -käyttöjärjestelmään, mutta on myös raportoinut vakausongelmista. Erityisiä ongelmia hänellä on ilmeisesti ollut ainakin selainsovelluksen kanssa. Lisäksi aiemmin on yleisemminkin raportoitu vakausongelmista erityisesti N900:n puhelintoiminnallisuuden osalta.
N900:n odotetaan tuoreimman tiedon mukaan tulevan markkinoille viikoilla 44-45 loka-marraskuun vaihteessa, joten Nokialla on yhä käsissään jonkin verran aikaa parantaa N900:n ohjelmistoa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.