Yli 30 Windows Mobile 6.5 -puhelinta tulossa loppuvuonna

Markus Lehtiniitty
23. syyskuuta, 2009 20:00

Markkinoille on tulossa loppuvuodesta todellinen Windows-puhelinten vyöry, mikäli on uskominen Microsoftin Kiinan johtajistoon kuuluvaa Benjamin Tania. Tanin mukaan vielä loppuvuoden aikana markkinoille tulee yli 30 tuoreella Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmällä varustettua puhelinmallia. Asiasta on kertonut DigiTimes-sivusto.
Puhelimia on Tanin mukaan odotettavissa yhteensä 15 eri valmistajalta. Windows-puhelimia odotetaan jatkossa muun muassa HTC:ltä, Acerilta, Samsungilta, LG:ltä, Sony Ericssonilta, Toshibalta ja Hewlett-Packardilta.
Yli 30 täysin uutta Windows-puhelinmallia markkinoille ei kuitenkaan ole loppuvuodesta tulossa. Luvussa lienevät mukana myös aiemmat puhelinmallit, jotka ovat tulossa tarjolle Windows Mobile 6.5 esiasennettuna. Näiden joukkoon tulevat kuulumaan muun muassa useammat HTC:n ja Samsungin puhelimet - kuten myös Toshiban TG01.
Windows Mobile 6.5:n tuomiin tärkeimpiin uudistuksiin kuuluvat paremmin sormikosketukseen soveltuva käyttöliittymä, Windows Marketplace for Mobile -sovelluskauppa sekä Microsoft My Phone -varmistuspalvelu.
Juttumme kuvassa esiintyy HTC:n Touch2, joka on varustettu Windows Mobile 6.5:llä ja on tulossa myyntiin loppuvuoden aikana.
Microsoftin markkinaosuus älypuhelinten käyttöjärjestelmistä on ollut viime aikoina laskusuunnassa. Tuoreimpien lukujen perusteella Windows Mobilen osuus oli vuoden 2009 toisella neljänneksellä noin 9-10 prosenttia. Jatkossakin Windows Mobilen on arvioitu olevan paineessa, sillä Googlen Android-käyttöjärjestelmän osuus tullee seuraavan parin vuoden aikana dramaattisesti nousemaan nykyisestä vajaasta kolmesta prosentista ja Androidin vahvistumisen on arvioitu syövän erityisesti Windows Mobilen markkina-asemaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.