USB-järjestö hyväksyi Applen iTunes-estot

Markus Lehtiniitty
24. syyskuuta, 2009 13:30

USB Implementers Forum on hyväksynyt Applen toiminnan kilpailijoiden laitteiden synkronoinnin estämisessä iTunes-musiikkiohjelmasta.
Apple on halunnut rajoittaa iTunesin käytön vain omien laitteidensa, iPod-mediasoittimien ja iPhone-puhelinten, yhteyteen. Muun muassa Palm on kuitenkin Pre-puhelimensa osalta ottanut kiertotein käyttöön iTunes-synkronoinnin. Tämän jälkeen Apple on estänyt sen ja Palm on puolestaan ottanut synkronoinnin uudestaan käyttöön toisella tavalla, jonka Apple taas on estänyt uuden iTunes 9:n yhteydessä.
Nyt USB-IF on kuitenkin asettunut Applen puolelle asiassa, jonka Palm alun perin järjestön käsiteltäväksi vei. USB-IF:n mukaan on hyväksyttävää, että Apple on estänyt Palmin Pren käytön iTunesin kanssa. Lisäksi USB-IF on nyt kieltänyt Palmia kiertämästä Applen estoja huijaamalla iTunesia luulemaan Pretä Applen laitteeksi käyttämällä Applen USB-tunnistetta. USB-IF:n mukaan tämän kaltainen toiminta on vastoin sääntöjä USB:n sovitusta käytöstä. USB-IF onkin pyytänyt Palmilta selvitystä asiasta viikon kuluessa.
USB Implementers Forum on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka tukee Universal Serial Bus -yhteyden kehitystä ja asettaa standardit laitteiden liitettävyydelle.
Asiasta on kertonut muun muassa uutistoimisto Associated Press.
Yhdysvalloissa Palm nähdään yhdeksi Applen tärkeimmäksi kilpailijaksi älypuhelinmarkkinoilla. Palm onnistui kuitenkin myymään viimeksi raportoimansa kolmen kuukauden jakson aikana vain 823 000 puhelinta, kun Apple on viimeksi raportoinut myyneensä kolmessa kuukaudessa 5,2 miljoonaa iPhonea.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.