Nokian Maemo 5 -käyttöjärjestelmästä jo kattava katsaus julki

Markus Lehtiniitty
25. syyskuuta, 2009 16:27

Nokian ensimmäisen myös puhelinominaisuuksilla varustetun Maemo-käyttöjärjestelmän laitteen, N900:n, odotetaan saapuvan markkinoille loka-marraskuun vaihteessa. N900:n sisältä löytyy myös uusi Maemo 5 -käyttöjärjestelmä.
Maemo 5 -käyttöjärjestelmästä on nyt julkaistu toistaiseksi luultavasti kattavin ennakkokatsaus. Tapauksen takana on venäläinen Mobile-review-sivusto päätoimittajansa Eldar Murtazinin toimesta. Artikkeli on toistaiseksi saatavilla vain venäjäksi, mutta Google Kääntäjä -palvelulla sen kääntäminen englanniksi onnistuu melko mukavasti. Tekstin ohella artikkeli sisältää parisen sataa kuvankaappausta N900:n käyttöliittymästä. Mukana on myös videomateriaalia.
Suosittelen kaikkia N900:stä kiinnostuneita tutustumaan lämpimästi syvemmin artikkeliin, mutta alle on koottu suppea yhteenveto artikkelista:

Eldar Murtazinin arviot uudesta Maemo-käyttöjärjestelmästä eivät siis ole loppujen lopuksi kovinkaan kehuvia. Toisaalta, N900 on muuten saavuttanut erittäin positiivisen vastaanoton.
Varmastikin N900:nkin tapauksessa pätee se, että laitetta kannattaisi kokeilla itse ennen ostopäätöksen tekemistä. Monet asiat ovat kuitenkin vahvasti henkilökohtaisiin mieltymyksiin perustuvia. N900 on toistaiseksi kokeiltavana Helsingissä Nokia Aleksanterinkatu -lippulaivamyymälässä.
Yritämme saada N900:n Puhelinvertailu.comin testattavaksi mahdollisimman pian niin, että voimme tarjota parhaan mahdollisen apumme ostopäätöksen teossa jo ennen laitteen markkinoilletuloa.
Alta löytyy vielä kommentoituna muutama Mobile-review'n tavallista kiinnostavampi kuvankaappaus Maemon käyttöliittymästä.

Valikkokuvakkeet on tuotu suoraan tuoreimmista Symbian S60 -puhelimista, eivätkä ainakaan mielestäni istu kovinkaan hyvin Maemon muuhun ilmeeeseen.

Nokian Ovi Contacts -toiminnallisuus sekä Skype on integroitu Maemossa tiukasti kautta käyttöliittymän.

Mielenkiintoisia nimiä ainakin Eldarin osoitekirjassa, onkohan numerotkin?

N900:n saa käynnistämään Puhelin-sovelluksen, aina kun laite käännetään pystyasentoon - ja onneksi toiminnallisuuden saa myös pois päältä.

Tyylikäs ratkaisu värinän helppoon pitämiseen välillä päällä ja välillä pois päältä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.