Vodafone ja Samsung iskevät Nokiaa vastaan

Markus Lehtiniitty
25. syyskuuta, 2009 15:34

Suuroperaattori Vodafone on julkistanut uuden Vodafone 360 -palvelun sekä kaksi uutta palvelusta hyödyn irti ottavaa Linux-puhelinta, jotka on kehittänyt Samsung. Uudet liikkeet on nähty vastaiskuna on molempien yhtiöiden taholta maailman suurinta puhelinvalmistajaa Nokiaa vastaan.
Vodafone 360 tulee olemaan laaja palvelu. Sitä kuvaillaan muun muassa "henkilökohtaisimmaksi saatavilla olevaksi osoitekirjaksi, joka tuo yhteen yhteystiedot puhelimesta, sosiaalisista verkostoista sekä muista verkkopalveluista". Lisäksi palvelu synkronoi puhelimen automaattisesti tietokoneen kanssa sekä tarjoaa pääsyn Facebookiin, Windows Live Messengeriin sekä Google Talkiin. Lisäksi jatkossa on tulossa myös tuki muun muassa Twitterille. Lisäksi palvelun kautta voi ladata myös sovelluksia, pelejä sekä musiikkia.
Kaksi uutta puhelinta ovat varustettu LiMo Foundationin Linux-pohjaisella käyttöjärjestelmällä. Uudet mallit tunnetaan nimillä Vodafone 360 H1 ja Vodafone 360 M1. Ne ovat siis äärimmäisen integroitu Vodafonen yhteyteen, joten muilla operaattoreilla niitä ei tulla näkemään.
Vodafone 360 H1 by Samsungin tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 3,5 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö, viiden megapikselin kamera automaattitarkennuksella ja kuvausvalolla, GPS-paikannus, 3G-, HSDPA- ja WLAN-yhteydet, 16 gigatavua sisäistä tallennusmuistia sekä push-sähköposti.
Vodafone 360 M1 by Samsung on hieman vaatimattomampi malli. Sen ominaisuuksiin lukeutuvat 3,2 tuuman TFT-kosketusnäyttö, kolmen megapikselin kamera, GPS-paikannus, 3G- ja HSDPA-yhteydet, push-sähköposti sekä yhden gigatavun sisäinen tallennusmuisti.
Vodafone 360 -palvelu ja uudet puhelimet ovat tulossa markkinoille vielä vuoden 2009 aikana Saksassa, Kreikassa, Italiassa, Irlannissa, Hollannissa, Portugalissa, Espanjassa sekä Isossa-Britanniassa. Ensi vuonna palvelu laajenee uusiin maihin. Uusien Vodafone 360 -puhelinten ohella Vodafone 360 -palvelu tulee myös heti lanseerauksen yhteydessä saataville neljän Nokian Symbian-älypuhelimen kanssa, mutta ne ovat palvelun osalta sivuroolissa. Lisäksi Vodafone kertoo Vodafone 360 -palvelun toiminnallisuus on osittain tai kokonaan erikseen ladattavissa yli 100 suosittuun puhelinmalliin.
Vaikka Vodafone 360 tuleekin saataville myös Nokian puhelimien kanssa, on se kuitenkin merkittävä hyppäys suurelta operaattorilta omien, uudenlaisten verkkopalveluiden suuntaan sekä myös vastaisku Nokian alati laajenevaa palvelutarjontaa vastaan. Toisaalta myös Samsungin vahva mukanaolo Vodafonen lanseerauksessa ja tiukka yhteistyö on nähty merkittävä liikkeenä Nokiaa vastaan. Samsung on viime vuosina noussut Nokian ykköskilpailijaksi.
Lisätietoa asiasta löytyy Vodafone 360 -esittelysivuilta, Vodafonen lehdistötiedotteesta sekä alta löytyvältä videolta.


Vodafone 360 H1 by Samsung

Vodafone 360 M1 by Samsung

Vodafone 360 H1 by Samsung

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.