Multimediaviestituki saapui iPhonelle myös Yhdysvalloissa

Markus Lehtiniitty
26. syyskuuta, 2009 15:20

Myös Yhdysvalloissa Applen iPhone-puhelinten käyttäjät ovat vihdoin päässeet MMS-multimediaviestien makuun laitteissaan. iPhonea Yhdysvalloissa kauppaava AT&T-operaattori toi MMS-tuen saataville eilen.
Muualla mailmassa MMS-multimediaviestien tuki on ollut arkipäivää iPhonessakin jo jonkin aikaa, iPhone-käyttöjärjestelmän 3.0-versiopäivityksestä asti. Jostain syystä AT&T ei kuitenkaan tuolloin vielä ollut valmis tuomaan MMS-tukea iPhonelle, vaan tuo sen jälkijättöisesti vasta nyt.
MMS-tuki saapui iPhonelle iTunesin kautta ladattavan operaattoripäivityksen muodossa. Alkuperäiselle iPhonelle MMS-tukea ei kuitenkaan ole saatavilla, vaan asia koskee vain iPhone 3G:tä sekä iPhone 3GS:ää. Multimediaviestituki mahdollistaa kuvien ja videoiden lisäämisen viestin sisällöksi tekstin rinnalle - sekä luonnollisesti vastaavien viestien vastaanottamisen.
Multimediaviestituen puute oli yksi selkeimpiä epäkohtia iPhonessa ennen ongelman korjausta. Mielenkiintoista on, että nyt Nokia on samassa tilanteessa. Yhtiön tuoreesta, ensimmäisestä myös puhelinominaisuuksilla varustetusta Maemo-laitteesta, N900:sta, ei ainakaan toistaiseksi löydy MMS-multimediaviestien tukea.
Usein MMS-viestien merkitystä myös väheksytään. Tuoreiden tilastojen mukaan Suomessa lähetettiin vuoden 2009 ensimmäisellä vuosipuoliskolla 1,85 miljardia tekstiviestiä, kun multimediaviestejä liikkui vain 20 miljoonaa kappaletta. Totta on, että jos multimediaviestien merkitystä verrataan tekstiviesteihin, on se hyvin pieni. Mutta siltikin jokainen suomalainen vastaanottaa keskimäärin vuodessa karkeasti ottaen kahdeksan multimediaviestiä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.