HTC:n Android- ja Windows Mobile -puhelimet eroavat muotoilultaan jatkossakin

Markus Lehtiniitty
27. syyskuuta, 2009 19:23

Taiwanilainen, maailman neljänneksi suurin älypuhelinvalmistaja, HTC tulee jatkossakin erottelemaan eri käyttöjärjestelmiin perustuvat puhelimensa myös muotoilun osalta.
HTC:n Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmän puhelinten muotoilu on väritykseltään tummaa ja kiiltävää, ja tavoitteena niillä on houkutella ennen kaikkea ammattikäyttäjiä. Sen sijaan enemmän kuluttajille suunnatut Googlen Android -käyttöjärjestelmää käyttävät puhelimet ovat muotoilultaan hauskempia ja myös niissä nähty alareunan niin sanottu leuka tulee pysymään jatkossakin vain niiden erikoisuutena. HTC keskittyy jatkossa myös pitämään puhelintensa muotoilun high-end-tasolla.
HTC on järjestänyt puhelintensa muotoilun suunnittelun varsin erikoisella tavalla. Se osti vuoden 2008 lopussa One & Co -nimisen muotoilutoimiston, joka oli vuodesta 2006 konsultoinut HTC:tä muotoilun suhteen. Laajasti One & Con kädenjälki tulee näkymään HTC:n laitteissa kehitysjaksojen pituuden vuoksi vasta ensi vuonna. Vaikka One & Co kuuluu nykyään HTC:n varjon alle, on se yhä pysynyt itsenäisenä yksikkönä, joka palvelee HTC:n ohella myös muita yrityksiä.
"Olemme luomassa vahvaa muotokieltä, joka on muuttumassa tunnistettavaksi. Yhtiöt (operaattorit) haluavat HTC:n logon näkyviin puhelimissaan", One & Con partneri Claude Zellweger kertoi Forbesin haastattelussa. HTC on puhelinmerkkinä vielä varsin tuore tapaus. Vuoteen 2006 asti yhtiön "omalla merkillä" myydyt puhelimet tunnettiin vielä Qtek-nimen alla - tuolloin yhtiön toiminnasta valtaosan kuitenkin muodostivat vielä operaattoreille räätälöidyt ja niiden brändeillä myydyt puhelinmallit.
Jatkossa HTC aikoo keskittyä aiempaa enemmän erityisesti ihmisläheisyyteen. Tämä näkyy muun muassa yhtiön tuoreimmissa Android-puhelimissa, kuten HTC Herossa. Se on saatavilla aiempaa elävämmissä väreissä, kuten valkoinen, pinkki sekä "lämpimän" harmaa, minkä lisäksi myös käyttöliittymän puolella HTC:n oma Sense-lisäys keskittyy pääasiassa ihmisten parempaan esille tuomiseen.
Lisäksi HTC aikoo jatkossa rakentaa mallistostaan yhtenäisemmän, missä merkittävässä osaroolissa varmasti ovat juuri yhtiön omat, käyttöjärjestelmien päälle toteutetut käyttöliittymälisäykset. Erilaisten rakenteiden osalta HTC:n laitteet kuitenkin tarjoanevat kuitenkin jatkossa enemmän valinnanvaraa, sillä Forbesin haastatteleman Zellwegerin mukaan HTC:ltä voi odottaa "uusia, mielenkiintoisia rakennemuotoja".
Forbesin artikkelin lopussa on myös lupaus, että HTC julkistaisi uusia laitteita lokakuun alussa. Tuolloin vuorossa lienee ainakin Leo-kehitysnimellinen, lopulta luultavasti HTC HD2 -nimen saava huippukosketuspuhelin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.