Samsungilta 12 megapikselin kamerapuhelin optisella zoomilla

Markus Lehtiniitty
28. syyskuuta, 2009 18:57

Samsungilta on tulossa markkinoille, aluksi ilmeisesti yhtiön kotimarkkinoilla Etelä-Koreassa SCH-W880-nimellä, 12 megapikselin kameralla ja kolminkertaisella optisella zoomilla varustettu puhelin.
Samsung on julkistanut jo myös Euroopan markkinoille aiemmin 12 megapikselin kamerapuhelimen, mutta optista zoomia ei kyseisestä M8910 Pixon12 -nimellä tunnetusta puhelimesta löydy. Nyt Korean markkinoille julkaistu uusi huippukamerapuhelin kuitenkin rantautunee myös Eurooppaan myöhemmin M8920-nimellä. Aikataulusta tänne tulon suhteen ei kuitenkaan toistaiseksi ole minkäänlaista tietoa.
Muotoilultaan uutuus muistuttaa jopa enemmän kameraa kuin puhelinta. Vaikutuksensa tähän on selkeästi erottuvilla erillisellä kameran laukaisunäppäimellä ja säätöpyörällä sekä luonnollisesti puhelimesta ulostyöntyvällä objektiivilla. Uudesta huippukamerapuhelimesta löytyy myös luonnollisesti kunnollinen Xenon-salama, mutta myös LED-kuvausvalo, sekä HD-videokuvauksen tuki.
Varsinaisten kameraominaisuuksien ohella W880/M8920:n ominaisuuksiin tiedetään kuuluvan kooltaan 3,3 tuuman AMOLED-tekniikalla toteutettu kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 480x800 pikseliä (WVGA).
Muista ominaisuuksista ei vielä toistaiseksi ole vahvistettuja tietoja, mutta ainakin Eurooppa-version ominaisuuksiin tullevat kuulumaan myös muun muassa GPS-paikannus, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet sekä microSD-muistikorttipaikka. Korean W880:sta puolestaan löytyy DMB-mobiili-TV-vastaanotin. Koreaan suunnattu W880 tulee olemaan CDMA-verkkojen puhelin, mutta Euroopassa nähdään luultavasti 3G- ja HSPA-tuilla varustettu malli.
Alun perin M8920 vuoti julkisuuteen jo kesäkuun alussa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.