Googlen Androidin uusi 1.6-versio videolla

Markus Lehtiniitty
30. syyskuuta, 2009 19:59

Googlen Android-käyttöjärjestelmän seuraavan version, jonka versionumero on 1.6, odotetaan mahdollisesti valmistuvan jo lokakuun aikana.
Eilen Google julkaisi Android 1.6:sta kehittäjille tarkoitetun version Android Dev Phone 1 -laitteelle. Verkkoon onkin jo ilmestynyt videoesittelyjä uudesta versiosta - ja tämän jutun lopusta löytyy liitettynä yksi. Lisäksi esillä on myös aiemmin julkaistu Googlen oma esittelyvideo Android 1.6:n tuomista uudistuksista.
Uusi versio ei tuo mukanaan kovinkaan paljon käyttäjälle näkyviä käyttöliittymämuutoksia, vaan niiden sijaan esimerkiksi turvallisuuteen ja alustan vakauteen liittyviä uutuuksia on runsaasti. Android 1.6:n pitäisi nyös olla aiempia versioita kauttaaltaan nopeampi.
Lisäksi alta löytyvällä läpikäyntivideolla esitellään muun muassa uutta aiempaa tarkempaa tietoa akun kulutuksesta kertovaa toimintoa, uudistunutta Android Market -sovelluskauppaa sekä parannettua ja aiempaa nopeampaa kamerasovellusta. Lisäksi kerrotaan videokuvauksen nyt tarkentavan automaattisesti lähempänä oleviin kohteisiin.
Android Market uudistuu niin ulkoasultaan kuin myös toiminnoiltaan. Aiemmasta mustasta ulkoasusta vaihdetaan huomattavasti raikkaampaan vaaleaan ulkonäköön ja lisäksi samalla sovelluskategorioiden lukumäärä lisääntyy, sovelluksista tulee tarjolle enemmän tietoa muun muassa kuvankaappausten myötä ja lisäksi yksittäisiä sovelluksia voidaan nostaa aiempaa paremmin esiin.
Kuten aiemmin olemme kertoneet, Android 1.6:n ominaisuuksiin tulee myös kuulumaan tuki CDMA-verkoille sekä useammille näyttötarkkuuksille. Jo lähiaikoina markkinoille onkin odotettavissa merkittävästi aiempaa tarkemmilla näytöillä varustettuja Android-puhelimia - jatkossa WVGA-tarkkuudesta on tulossa Android-huippumallien vakiotavaraa.
Lisäksi Android 1.6 tuo mukanaan muun muassa puhelimen sisällön sekä verkon kattavan Quick Search Box -hakutoiminnon sekä tekstinluku-sovellusrajapinnan, johon liittyen mukana on myös käännöstoiminnot.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.