Motorolan ensimmäinen Android-puhelin odotettua tyyriimpi

Markus Lehtiniitty
30. syyskuuta, 2009 18:35

Motorolan ensimmäisen Google Android -käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen hinnoittelu on osoittautumassa odotettua korkeammaksi.
Yhdysvalloissa CLIQ-nimellä tunnetun ja ainakin aluksi vain T-Mobile-operaattorin kautta markkinoille saapuvan puhelimen odotettiin tulevan saataville liittymäsopimuksen kanssa jopa ilman erillistä maksua. Nyt Motorola CLIQ:n hinnaksi kahden vuoden liittymäsopimuksen kanssa on kuitenkin paljastunut peräti 199,99 dollaria.
Alkuperäisen hinta-arvion perusteella CLIQ:stä odotettiin varsin suurtakin menestysmallia, mutta uusien hintatietojen tultua julki innostus on lopahtanut. Tässä muutamia koottuja kommentteja englanninkielisistä teknologiablogeista suomeksi käännettynä:
"Motorola varmisti juuri, että kenenkään Applella tai RIM:illä ei tarvitse hetkeksikään huolestua sen uudesta Google-puhelin CLIQ:stä. Kuinka? Erittäin yksinkertaista. T-Mobile aikoo rokottaa 199 dollaria CLIQ:istä. Se ei vain tule toimimaan", Silicon Alley Insider
-"Emme vain ole varmoja, että hinnoittelu on oikea...", Boy Genius Report
-"Kyseinen hinta valitettavasti tappaa kiinnostusta hieman", MobileCrunch
Motorola on ladannut tulevaisuutensa puhelinvalmistajana uusien Android-puhelintensa harteille. Vaikka Motorola CLIQ, joka Euroopassa tunnetaan DEXT-nimellä, on varsin kelpo tuote, niin ainakin Yhdysvalloissa yhtiön ensimmäisen Android-tarjokkaan taival tulee olemaan tuskainen hintansa vuoksi.
Suomen markkinoilla CLIQ:in DEXT-nimellistä Eurooppa-versiota ei mitä luultavimmin varsinaisesti tultane näkemään. Kyseessä on kuitenkin erittäin tärkeä tuote Motorolalla, sillä se edustaa yhtiön paluun ensimmäistä aaltoa.
Yhdysvalloissa Motorola CLIQ on saapumassa markkinoille 2. marraskuuta ja ennakkomyynti alkaa 19. lokakuuta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.